Gustav Adolfi gümnaasiumis avati Hardi Tiiduse raamatukogu

17. apr. 2015 Mari Klein Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Möödunud reedel avati Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumi ülakorrusel kooliraamatukogu esises fuajees Hardi Tiiduse raamatukogunurgake. Omaaegse teletähe ja mälumänguri, GAG-i lõpetanud Tiiduse raamatud jõudsid kingitusena kodukooli tänu tema tütrele Maria Tiidusele, kelle sõnul teenivad teosed nii kõige paremini oma eesmärki.

Neljale suurele vanaaegsete nikerdustega riiulile on mahutatud mõnisada teost, mille seas on näpuotsaga lastekirjandust, peoga proosat ning tublisti teabekirjandust. Hulk raamatuid on võõrkeelsed, näiteks venekeelsete ajastuomaste teoste seast võib leida Lenini kogutud teoseid ja Stalini traktaate.

„On omamoodi paradoksaalne, kuidas me julgeme täna vabas Eestis ja muidu tublis koolis riiulisse panna Viktor Kingissepa teoseid, aga Tiidus oli rahvamees, antiigiajaloolane, kirglik mälumängur ja legendaarne saatejuht, kes elas ja töötas oma ajas ja taustsüsteemis. Seetõttu otsustas vana kool oma endise õpilase mälestust väärtustada tema raamatutes, milles avaldub tolle aja hingus ning Vana Hõbeda vaimsus,” ütles kooli direktor Hendrik Agur.

Avamisel mängis lõõtspilli GAG-i õpilane Ott Leitham, kes kooli direktori Hendrik Aguri sõnul on üks Eesti parimatest noortest lõõtspillimängijatest.

Avamisel mängis lõõtspilli GAG-i õpilane Ott Leitham, kes kooli direktori Hendrik Aguri sõnul on üks Eesti parimatest noortest lõõtspillimängijatest.

GAG-i ajalooõpetaja Jaak Juske lisas raamatukogu avamisel, et tema tundides on kõnealune kirjandus juba kasutust leidnud – mugav on tulla ja võtta raamatukogust teoseid, et näidata õpilastele, milliseid raamatuid pidid lugema nende vanaemad-vanaisad.

Pühapäeval, paar päeva pärast Tiiduse raamatukogu avamist pandi seal alus veel ühele traditsioonile – gümnaasiumidevahelisele vanakooli mälumängule „Uus hõbe”, milles võtsid tänavu Siim Kallase, Ivo Linna ja Vootele Hanseni juhendamisel mõõtu 19 kooli, kellest parimaks tunnistati GAG-i võistkond, teiseks jäi Rocca al Mare kool ning kolmanda koha sai Tallinna 21. kool. Parimad võistkonnad sõidavad Rooma, Rootsi või Soome.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!