Hariduskonverentsil kõneldakse nutitehnoloogiast

15. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval algas Tallinnas Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) korraldatav rahvusvaheline hariduskonverents „NUTT* tuleb peale”, mida saab kuni reedeni jälgida otseülekandena ka veebis.

NUTT, mis selles kontekstis markeerib sõnaühendit „nutikas uue tehnoloogia tarbija”, viitab, et konverentsil keskendutakse sellele, kuidas tehnoloogia mõjutab muutunud õpikäsitust ning mil moel selle abil õppeprotsessi parandada.

„Õppejõu ja õpetaja roll on muutunud ja senised õpetamise mustrid ei toeta digipöörde rakendamist. Konverentsi fookuses ongi see, kuidas tehnoloogia kasutamine õppeprotsessis aitab õpiväljundeid paremini saavutada,” selgitas HITSA juhatuse liige ja konverentsi peakorraldaja Ene Koitla.

Konverentsi esimese päeva ettekanded ja töötoad olid kooliõpilaste korraldada, noorimad neist õpivad 3. klassis, vanimad abituuriumis. Noored tutvustasid, kuidas nad tegelikult õpivad, milleks nutitelefone kasutavad ja kuidas kodutöid teevad, aga ka näiteks seda, mis neid õppima motiveerib.

Neljapäeval ja reedel aset leidvas konverentsi põhiprogrammis saavad sõna eksperdid Eestist, Suurbritanniast, Austraaliast, USA-st ja Soomest. Arutletakse muutunud õpikäsituse ning sellega kaasnevate võimaluste ja väljakutsete üle kõigil haridustasemetel. Konverentsi üks peaesinejaid Elizabeth Burd Newcastle’i ülikoolist Austraaliast tutvustab uudse ümberpööratud klassiruumi meetodi rakendamise võlu ja valu. Soome eksperdid räägivad ilmingupõhisest õppest, mis on hiljuti toonud Soome rahvusvahelise hariduselu keskpunkti.

„Kuigi Eesti on maailma kontekstis hariduses üpriski eesrindlik, on kasulik kuulda ka teiste riikide kogemustest uudsete meetodite ja tehnoloogiate rakendamisel hariduses,” ütles Koitla.

Lisaks välismaistele ettekannetele jagavad Eesti õppejõud, õpetajad ja haridustehnoloogid töötubades oma kogemusi, kuidas tehnoloogia kaasamine on õppimisviisi muutnud ja õppijate tulemusi mõjutanud. Vaatluse alla tulevad veebipõhised keskkonnad, tehnoloogilised vahendid ja IT-lahendused ning uudsed meetodid hariduses.

Konverentsil tehakse teatavaks ka kolme HITSA korraldatud konkursi võitjad. Kolmapäeval antakse üle auhinnad õpilaskonkursi „Lahe asi” võitjatele, neljapäeval selguvad aasta e-kursused ning videokonkursi „Tipptund” võidutööd.

Kolmapäeval peeti konverentsi Tallinna loomaaia keskkonnahariduse keskuses, neljapäeval ja reedel leiab konverents aset Tallinna tehnikaülikooli tudengimajas.

Vaata konverentsi otseülekannet siit.

Lisainfot ja konverentsi ajakava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!