Kino Sõprus kutsub õpetajaid klassiga kinno!

14. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kino Sõprus kutsub õpetajaid aprillis-mais koos põhikooli lõpu- või gümnaasiumiklassiga kinno keskkonna-, tervise-, väärtuste-, kodanikualgatuse või kultuurilise identiteedi teemalisi dokumentaalfilme vaatama.

Kino esindaja teatel on filmiprogrammi „Klassiga kinno” koostades lähtutud riiklikku õppekava läbivatest teemadest. Kavas on nii intrigeerivaid kui ka helgeid ja positiivseid teoseid.

Programmis on kokku viis filmi, mis kõik linastuvad kahel korral. Igale filmile eelneb sissejuhatus oma ala eksperdilt. Lisaks on õpetajatele ette valmistatud filmi analüüsimist abistavad õppematerjalid. Kõik filmid linastuvad originaalkeeles ning eestikeelsete subtiitritega.

Valida saab filmide „Teeme ära” („Just do it”, režissöör Emily James, teemaks ökoaktivism, kapitalism, keskkond ja kodanikualgatus, linastub 29. aprillil kell 14 ja 13. mail kell 14), „Suhkrufilm” („That sugar film”, režissöör Damon Gameau, teemaks tervis, titumine ja eksperiment, linastub 5. ja 21. mail kell 14), „Hiphoperatsioon” („Hip Hop-eration”, režissöör Bryn Evans, märksõnadeks generatsioonid, väärtused, elukestev õpe ja tants, linastub 7. ja 26. mail kell 14), „Plastikust planeet” („Plastic Planet”, režissöör Werner Boote, teemaks keskkond, tarbimine, tehnoloogia ja jätkusuutlikkus, linastub 30. aprillil ja 20. mail kell 14) ning „Kas pikk mees on õnnelik?” („Is the man who is tall happy”, režissöör Michel Gondry, teemaks Noam Chomsky, kaasaegne keeleteadus ja animatsioon, linastub 12. ja 28. mail kell 14.

„Klassiga kinno” programmi toetab Kultuurkapital.

Pileti hind õpilastele on kolm eurot, õpetajatele on sissepääs tasuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!