Mis südamest tuleb, see südamesse läheb…

28. apr. 2015 Jana Hinno Keila Miki lasteaia vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 25. aprillil, päikesepaistelisel markusepäeval, toimus Keilas Miki lasteaia majas perepäev „Südamega südamele”, mille eesmärgiks oli tutvustada liikumisharrastuste võimalusi Keila linnas.

Sellel päeval toimus pilatese treening, Tervise arengu instituudi eksperdi Tagli Pitsi loeng „Lapse toit ja söömine”, Aikido ja Goshin-jutsu enesekaitse kursuse tutvustus, Morning Tone treening ning porgandiorienteerumine lasteaia alal. Kõigest aga järjekorras…

Alustasime kell 10 avasõnade ja ühise virgutusvõimlemisega. Järgnevalt sai Triin Meesit võimaluse juhtida Pilatese treeningut täiskasvanutele, lastejooga viis läbi Kristiina. Pilatese treening leidis palju osavõtjaid lapsevanematest emade ja isade näol. Lastejooga ruum tundus olevat kummist, sest rühmaruumis oli nii palju lapsi. Kehtis vanarahva tarkus, et häid lambaid mahub palju ühte lauta. Järgnes loeng söömisest, mida toetasid tegevuste vahepeal toimunud tervislikud joogi- ja söögipausid.

Pealelõunase aja sisustas Bert Van Den Plas oma meeskonnaga, kes viis läbi Aikido ja Goshin-Jutsu kiirkursuse. Toimus enesekaitse kursuse tutvustus ja näidistreening. Estonia Sobukai klubi tegutseb Tallinnas ja Keila tervisekeskuses. Kõigil soovijatel on võimalus osaleda selle suurepärase võitluskunsti omandamisel, liitudes treeningutega sobivas linnas.

Lastega asus tegelema Pipi. Pipi korraldas lastele aardejahi ja õhupallide meisterdamise. Nalja ja naeru oli palju. Emad ja isad said võimaluse osaleda Morning Tone aeroobse kursuse näidistunnis, mille viis läbi treener Kristel Kahro. Õhetavate osalejate nägudest sai välja lugeda, et võttis ikka võhmale küll…

Perekondlik porgandiorienteerumine oli ala, mis andis võimaluse nii mõnelegi perele õhtusöögi kõrvale porgandisalatit valmistada. Miki Ülase maja lasteaia territooriumil oli kahekaupa toidukilesse pakituna peidus 20 kilo porgandit. Kes otsis, see leidis.

Päeva lõpp-akordiks sai õnneloos, millest said osa võtta kõik kaasateinud perekonnad, kes päeva lõpuni vastu pidasid. Auhinnad olid uhked ja prisked.

20150425_134017Südamenädalal peetud üritusest sai osa 123 täiskasvanut ja 78 last. Seega läks üritus igati korda. Täname kõiki osavõtjaid ning personali, sest projekt sai teoks tänu suurepärasele meeskonna koostööle. Tänan mõistvat juhtkonda, et ühinesite projektiga algstaadiumis ning olite nõuks ja toeks korraldamisel. Nii õnnestus perepäev „Südamega südamele’’ suurepäraselt.

Projekti tegevust rahastati osaliselt Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!