Muinsuskaitseamet otsib aardejahi tarbeks erilisi paiku

9. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Muinsuskaitseamet on võtnud eesmärgiks leida üles Eesti tõelised aarded ja tähendusega paigad, et luua nende põhjal 2017. aastaks avastusmäng „Eesti 100 aaret”. Veel nädala vältel saab ametit teavitada erilistest paikadest, mis võiks mängus koha leida.

„See saab olema interaktiivne aardejaht, mille käigus avastatakse meie maa unikaalsemaid tähendusega paigad,” seisab aardepaikade otsingu veebilehel. „Sina saad öelda, mis on need 100 kõige unikaalsemat ja maagilisemat objekti täpsemalt.

„Aardeks võib olla ükskõik milline tähendusega paik või objekt. Meile kõigile on armas näiteks lauluväljak, kuhu aastakümneid on kogunetud koos laulma, ühes hingama. Kuid kindlasti on üle Eestimaa paiku, mis kohalike jaoks juba on legendaarsed, aga paljude teiste jaoks veel avastamata pärlid. Kus asub paik, kus ammutate inspiratsiooni ja energiat või millise pingi, kivi, aiaääre peal on just see kõige parem vaade meie kaunile Eestimaale?” täpsustab muinsuskaitseameti üleskutse.

Ettepanekuid saja objekti hulka sobivate muististe ja loodusobjektide kohta saab esitada 19. aprillini. Seejärel valib muinsuskaitseamet neist välja 200, mis pannakse mais-juunis rahvahääletusele. Sada objekti, mis rahvalt enim hääli saavad, jõuavadki mängu. Lõplik kohtade nimekiri avaldatakse 19. juunil.

Alates 2017. aastast saab kohti külastada ning 2018. aastal, Eesti Vabariigi juubeliaastal, avalikustatakse, milline paik oli rahvale kõige meelepärasem. Lisaks ootavad üllatused neid, kes mobiilirakenduse abil kõiki sadat kohta külastavad.

Lisainfot ettevõtmise kohta leiab veebilehelt: www.eesti100aaret.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!