Naer toob kokku

30. apr. 2015 Ave Teder Tallinna tehnikagümnaasiumi arendusjuht - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikagümnaasium (TTG) on kaheaastase rahvusvahelise Comeniuse projekti „Europe is Laughing/Euroopa naerab” lõpusirgel. Koos kooliga Hispaaniast, Bulgaariast, Poolast ja Türgist on TTG noored avastanud naeru ja huumori jõu erinevuste ületamisel ning sõprussideme loomisel.

Projekt, mille loojaks oli kool Sofiast, andis võimaluse süüvida naeru olulisusesse tervise taastamisel – õpilased osalesid naeruteraapias, käisid komöödiaetendusi vaatamas, korraldasid ise temaatilisi tegevusi noorematele koolikaaslastele. Suur osa on kahe aasta jooksul olnud ka kunstil, mis võimaldab üksteisest sõnadeta arusaamist.

Viimane kohtumine toimus kevadisel vaheajal Türgis. Meid võõrustas kool Ankaras. Viis päeva andis võimaluse näha Türgit, kuid eelkõige tajuda rõõmu ning avatuse olulisust suhtlemisel teiste rahvuste esindajatega. Türgi noored viisid läbi kunstitöötoa, esinesid naerufestivalil külalistele suurepärase kontserdiga huumorikastmes ning olid suurepärased võõrustajad.

Viis rahvust, kes projektis kahe aasta jooksul on koostööd teinud, on erinevad. Meie kultuur ning arusaamine maailmast annab ikka ja jälle võimaluse avastada ning tajuda maailma mitmekesisust. Kuid naer on hea vahend barjääride ületamiseks, seda on Tallinna tehnikagümnaasiumi noored rõõmuga õppinud.

Meie ja partnerite tegemistele saab pilgu peale heita eesti õpilaste loodud projekti kodulehel www.comeniushumour.eu ning lugeda blogist www.ave-eil.blogspot.com.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!