Noored, Ida-Virumaale seiklema!

29. apr. 2015 Eliise Ingel Kuusmik Lüganuse keskkooli õpilane - Kommenteeri artiklit

16. veebruaril käivitas Lüganuse keskkool koostöös Ida-Viru turismiklastriga konkursi „Meie seiklus Ida-Virumaal”. Noortele üle Eesti esitati väljakutse teha video, kus nad kirjeldavad Ida-Virumaad nii, nagu nemad seda näevad. Võitja valis välja žürii ja selgus ka rahva lemmik.

Üritus kutsus kõiki noori tegema lühifilmi teemal „Meie seiklus Ida-Virumaal”. Selle eesmärgiks on tutvustada noortele üllatuslikku Ida-Virumaad, kus saab nii puhata kui ka tegeleda enneolematute ekstreemsustega. Ajavahemikul 16. veebruarist 16. märtsini laekus viis originaalset ja väga huvitavat videot: Hugo Treffneri ning Elva gümnaasiumist, Kiviõli I keskkoolist, Salme ja Uhtna põhikoolist.

Kõik videod olid omanäolised ning võitjat oli raske valida. Hääletuse teel osutus konkursi võitjaks Elva gümnaasium. Nende video leiab aadressilt http://bit.ly/1JkxRcm.

Žürii esinaine Kerle Nutonen: „Žürii arvates on poiste video väga huvitav ja neil õnnestus välja tuua Ida-Eesti erinevad küljed”. Auhinnaks on väga tore päev Ida-Virumaal. Nad külastavad Alutaguse seiklusparki, kus on võimalik läbida kõik viis seiklusrada, lennata läbi õhu üle järve ning nautida lõunasööki Alutaguse puhke- ja spordikeskuse kohvikus. Võitjaid ootab ka Kiviõli seikluskeskus, kus saab mägiautodega nõlvast alla kihutada ja läbida Eesti pikim trossisõit. Päeva lõpuks on võimalus lõõgastuda Toila spaas.

Lisaks žüriipreemiale oli välja pandud ka publikupreemia. Vaatajate lemmikuks osutus Uhtna põhikooli video. Nendele on auhinnaks karjäärisafari, mis toimub Aidu karjääris. Nende video leiab aadressilt http://bit.ly/1ySotGF.

Ettevõtmisel oli kaks põhitulemust: noored üle Eesti õppisid Ida-Virumaad tundma, luues seiklusvideoid ning Lüganuse Keskkooli õpilased tegid läbi õppeprotsessi, millel oli reaalne tulemus ja mõju kohalikule kogukonnale. Tegemist on suurepärase näitega ettevõtlikust õppest, mille on ellu kutsunud Ida-Viru Ettevõtluskeskus läbi haridusprogrammi „Ettevõtlik kool”.

Ürituse kohta leiab lisainfot Facebooki lehelt „Meie seiklus Ida-Virumaal”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!