Noorimad robootikud näitasid oskusi

29. apr. 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Eesti noorimad robootikud vanuses 5–9 aastat näitasid 25. aprillil Tallinna lennusadamas ja 26. aprillil Tartus Ahhaa teaduskeskuses Junior First Lego League (Jr FLL) robootikanäitusel, mida nad aastaga õppinud on.

MTÜ Robootika ja SA Vaata Maailma korraldatud üritusel oli Tallinnas ja Tartus kohal kokku sadakond rühma, kes esitlesid enda ehitatud liikuvaid Lego mudeleid ning plakateid teemal „Mõttekoda ehk Teistmoodi õppimine”. Ülesande eesmärk oli panna lapsed mõtlema, kuidas õppimine käib, kus me õpime ning mis võiks õppimist lihtsamaks, huvitavamaks ja lahedamaks muuta.

Üritusel ei ole võitjaid, tunnustuse ja medali said kõik meeskonnaliikmed.

Jr FLL on 2004. aastal Ameerikas käivitatud teaduse ja tehnoloogia populariseerimise käed-külge-programm, mille eesmärk on luua mitte­võistlev õpikeskkond kuni üheksa-aastasest lastest moodustatud  kuni kuue liikmega meeskondadele. Eesti osaleb programmis teist aastat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!