Põhikooliõpilastele tuleb veebipõhine füüsikaviktoriin

6. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 8. aprillil paneb rahvusvahelisele valguse aastale pühendatud veebipõhine füüsikaviktoriin „Spekter”, proovile 8.–10. klassi noorte füüsikateadmised. Võistlusel, mida saab teha ka nuhvlis, tuleb osalejal 30 minuti jooksul lahendada nii palju põhikoolifüüsikal põhinevaid valikvastustega ülesandeid, kui jõuab. Parimad saavad auhindu.

Viktoriini idee autori, Tartu ülikooli (TÜ) teaduskooli haridustehnoloogi Ly Sõõrdi sõnul on füüsikaviktoriini eesmärk tuua füüsika õppimisse mängulisust. „Füüsika ei ole ainult mehaaniliste arvutusülesannete lahendamine, vaid ka loogiline mõtlemine, kogemuste analüüsimine ja õigete-valede arutluskäikude äratundmine,” ütles ta.

Tartu ülikooli koolifüüsika keskuse juhataja Kaido Reivelti sõnul on plaanid IKT-potentsiaali rakendamisest koolihariduses jäänud siiani paljuski paberile. „Õppimine saab olla palju rohkem fun, kui ta seda täna on. Ma arvan, et sellise füüsikaviktoriini korraldamine on üks hästi ajastatud samm õiges suunas,” lisas Reivelt.

Korraldajate sõnul soovivad nad viktoriiniga tähelepanu tõmmata ka info- ja kommunikatsiooni tehnoloogiate kasutamisele füüsika õppimisel ja õpetamisel.

Füüsikaviktoriini korraldab TÜ teaduskool koostöös TÜ koolifüüsika keskuse ja Eesti füüsika seltsiga. Viktoriini rahastab hasartmängumaksu nõukogu.

Veebipõhine viktoriin viiakse läbi füüsika e-õpikute (http://õpik.füüsika.ee) juurde loodud testide keskkonnas. Kuni 7. aprillini saavad huvilised sooritada prooviviktoriini.

Lisainfot leiab veebilehelt http://www.teaduskool.ut.ee/spekter.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!