President Ilves peab tehnikaülikoolis loengu IT tulevikust

7. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Täna, teisipäeval, 7. aprillil kell 14 peab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Tallinna tehnikaülikooli aulas avaliku loengu infotehnoloogia tulevikust. Loengut oodatakse kuulama kõiki huvilisi.

„2014. aastal halvenes tuntavalt meid ümbritsev julgeolekukeskkond. Asjaolu, et Euroopas peetakse sõda, kajastus ka Eesti 2014. aasta küberintsidentide statistikas. Kuid on ka teisi pakilisi küsimusi. Lisaks riigikaitsele peame mõtlema kodanikuvabadustele ja demokraatiale,” sõnas president Ilves.

President Ilves analüüsib meie igapäevaelu paratamatut ja aina kiiremini kasvavat sõltuvust digimaailmast, teatas tehnikaülikooli pressitalitus. Riigipea peab loengu TTÜ infotehnoloogia teaduskonna üliõpilasnõukogu kutsel, teda on tervitamas teaduskonna dekaan Gert Jervan.

„IT tulevik” on Tallinna Tehnikaülikooli aasta läbi kestev infoühiskonna tulevikku käsitlev loengusari. Esinejad on spetsialistid, kellel on uudne arusaam IT-st ja teistsugune vaatenurk, kui õppejõududel, et mitmekesistada üliõpilaste teadmisi.

Järgmise loengu peavad 28.aprillil Kaido Koort ja Urmo Keskel Sertifitseerimiskeskusest teemal „Tuleviku identiteedi tehnoloogiad”. Varasemalt on esinenud Henrik Roonemaa (Digi), Vahur Metsala (NetGroup), Ralf Morawietz (Kühne + Nagel) ning Kestutis Patiejunas (Facebook).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!