SA Archimedes rahastab eri rahvusest noorte kohtumisi

7. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Alates märtsi lõpust saab sihtasutusest Archimedes taotleda toetust Eestis elavate eri emakeelega noorte koostööprojektideks, mille eesmärk on suurendada 11–16-aastaste noorte ühistegevust ja kultuuridevahelist õppimist ning arendada keeleoskust.

Projekti käigus korraldavad noored 3–6-päevase programmi meelepärasel teemal. Kohtumiste sisuks võib olla näiteks noortele olulise probleemi lahendamine või uute teadmiste omandamine. Toetust saavad taotleda nii mitteformaalsed noortegrupid kui ka organisatsioonid.

„Noortekohtumiste projekt on uus algatus noorsootöös, mis aitab lähendada Eestis elavaid eri kultuuritaustaga noori, kes muidu omavahel eriti kokku ei puutu. Ühise huvi ja tegevuse kaudu õpivad noored teineteist paremini tundma ja arendavad ka keeleoskust,” ütles ministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe.

Tema sõnul on huvi pilootprojekti vastu väga suur ning noortekohtumiste avakoolitusele on tänaseks registreerunud 23 gruppi ja ligi 100 osalejat.

Sel aastal võib saada toetust sadakond projekti, osaleda on võimalik ligikaudu kahel tuhandel noorel. Ühest projektist saab osa võtta 16–24 noort, kellest pool õpib vene õppekeelega koolis. Taotlusvoorude tähtajad on 30. aprill ja 1. oktoober. SA Archimedes aitab projektide arendamisel ja partnerite leidmisel.

Noortekohtumiste projekti rahastatakse 160 000 euroga Hasartmängumaksu Nõukogu vahenditest haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Noorsootöö Keskuse toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!