Soome keele olümpiaadi võitis Tõnis Tamme

13. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Reedel Tartus toimunud soome keele olümpiaadil Agricola saavutas esimese koha Tallinna ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Tõnis Tamme, kes oli ühtlasi olümpiaadi noorim osaleja. Tema õpetaja Heli Ojati teine õpilane, sama kooli 12. klassi õpilane Simona Mitmann kaotas võitjale vaid ühe punktiga.

Kolmandale kohale tuli 12. klassi õpilane Lii Lepp Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist, kes õpib õpetaja Vesta Leesalu käe all.

Tampere Majas toimunud autasustamisel tervitas olümpiaadil osalenuid ning nende õpetajaid Soome saatkonna minister Heli Kanerva. Võitjad said preemiaks Soome Suvekooliühingu stipendiumi, mis annab võimaluse sõita Turu saarestikus korraldatavasse laagrisse, mille programmis on nii keelekümblust kui ka sukeldumiskursus.

Ajal, kui žürii parandas võistlustöid, osalesid õpilased vanalinna ekskursioonil, mida juhendas Tartu ülikooli  (TÜ) soome keele lektor Juha-Matti Aronen.

Soome keele olümpiaad on saanud nime soome kirjakeele rajaja Mikael Agricola järgi ja Soome instituudi eestvõttel korraldati seda Eestis juba 18. korda. Olümpiaadi korraldamist koordineerib TÜ teaduskool, sisulise poole eest vastutavad Tartu ja Tallinna ülikooli soome keele õppejõud ja praktilise korralduse eest Soome instituut. Olümpiaadi korraldamist toetab Soome Suursaatkond Eestis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!