Tallinna Südalinna koolis said kokku ladusad lugejad

17. apr. 2015 Tiina Vapper Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Võistluse „Ladus lugeja” korraldas Tallinna Südalinna kool tänavu juba teist aastat.

Võistulugemisel 8. aprillil osalesid tublid lugejad pealinna kaheksateistkümnest koolist: Sikupilli keskkoolist, tehnikagümnaasiumist, Õismäe gümnaasiumist, Kivimäe põhikoolist, Mäepealse erakoolist, Järveotsa gümnaasiumist, inglise kolledžist, saksa gümnaasiumist, Kristiine gümnaasiumist, Merivälja koolist, Pirita majandusgümnaasiumist, ühisgümnaasiumist, Merekalda koolist, reaalkoolist, Mustamäe gümnaasiumist, Kuristiku gümnaasiumist, Jakob Westholmi gümnaasiumist ja Tallinna Südalinna koolist. Kokku osales 35 esimese klassi õpilast: 18 poissi ja 17 tüdrukut. Kõik lugesid üht ja sama teksti, mis oli võetud Henno Käo raamatust „Napakad jutud”.

Viieliikmelisse žüriisse kuulusid Tallinna Südalinna kooli raamatukogu juhataja Mirjam Palumets ja logopeed Aili Keres, Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse teadur Lea Eermann, telediktor ja kõneõpetaja Mari Torga ning Õpetajate Lehest allakirjutanu. Žürii hindas vigadeta lugemise kõrval ka lugeja diktsiooni ja esinemise ilmekust.

Võistluse tulemused olid järgmised.

Poisid: I koht Sander Trumm, Mäepealse erakool; II koht Karl Albert Merila, Tallinna saksa gümnaasium; III koht Romet Krieger, Tallinna Õismäe gümnaasium. Eripreemia artistlikkuse eest sai Andreas Sadam,Tallinna Kristiine gümnaasiumist.

Piigad: I koht Miia Herja, Tallinna Järveotsa gümnaasium; II koht Sandra Veinthal, Tallinna ühisgümnaasium; III koht Claudia Bubert, Tallinna Kristiine gümnaasium. Eripreemia meeldejääva  esituse eest sai Meribel Laur Pirita majandusgümnaasiumist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!