TTÜ puhkpilliorkester peab juubelit tasuta kontserdiga

29. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Reedel 1. mail kell 17 annab Tallinna tehnikaülikooli aulas tasuta kontsertetenduse „Rublane ring” oma 65. sünnipäeva tähistavus TTÜ puhkpilliorkester.

Aastapäevakontserdil kuuleb läbilõiget orkestri repertuaarist läbi aegade, lugude vahel kõlavad näitleja Argo Aadli esituses lõbusad meenutused orkestri värvikast ajaloost. Ettekandele tulevad nii orkestrile kirjutatud lood kui ka laulupidudel kõlanud muusika, palasid nõukogude perioodist ning swingiklassikast.

Orkestri peadirigendi Tarmo Kivisilla sõnul on aastate jooksul on Eesti puhkpilliorkestrite noodiarhiivi kogunenud väga mitmesugust repertuaari nii meilt kui mujalt maailmast. „Ajaloo vaatenurgast on neid lugusid taas põnev kuulata nii eakamatel kui ka hariv avastada värskematel muusikasõpradel. Seetõttu otsustasimegi seekord vaadata ajas tagasi. Soovime näidata kuulajatele, millise tee on puhkpillimuusika Eestis läbi käinud. Nostalgiahõngulise kavaga tervitame ka kõiki neid, kes aastate jooksul meie kollektiivis on mänginud,” lisas ta.

Kontserdi teises pooles esineb laulusolistina orkestri hea koostööparter, Molycorp Silmeti direktor David O’Brock. Üles astub ka noor akordionivirtuoos Martin Trudnikov.

Lisainfot leiab veebilehelt www.orkester.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!