Uued Digipöörde-koolid välja valitud

20. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Reedel selgusid kooliuuendusprogrammi Samsung Digipööre tänavuses programmis osalevad koolid, keda on kokku 12. Kaheksast maakonnast saab programmist osa kokku 72 õpetajat või koolijuhti.

Programmis osalevad tänavu Ahtme gümnaasium, Kolga kool, Lauka põhikool, Miina Härma gümnaasium, Otepää gümnaasium, Pärnu Mai põhikool, Rapla ühisgümnaasium, Roosna-Alliku põhikool, Tallinna Kesklinna vene gümnaasium, Tallinna Lilleküla gümnaasium, Tartu Veeriku kool ja Väätsa põhikool.

Programmi kandideeris 68 kooli üle Eesti ning programmi koolitusjuhi Mart Laanpere sõnul oli žüriil viimase hetkeni raskusi finalistide välja selgitamisega, sest võistlus oli võrdlemisi tasavägine. „Eesti koolide valmisolek digipöördeks on väga kõrge,“ ütles Laanpere.

Laanpere sõnul on Digipööre koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, mis on kooskõlas Eesti elukestva õppe strateegiaga ja märkimisväärse tähtsusega kogu Eesti haridussüsteemi edendamisel. Programmis osalevad pilootkoolid saavad ise otsustada, kas teevad digipöörde ühe kooliastme, ainevaldkonna või õppesuuna raames.

Žürii valis pilootkoolid kolme valikukriteeriumi põhjal. Arvesse võeti koolide varasemat kogemust tehnoloogiat õppetöös rakendada, programmis osaleva 6-liikmelise koolimeeskonna varasemat kogemust kooliuuendusprojektide elluviimisel ning kooli  esitatud visiooni, kuidas personaalseid nutiseadmeid õppetöös laiapõhjaliselt ja süsteemselt  rakendada.

Žüriisse kuulusid Mart Laanpere, haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Imbi Henno, HITSA innovatsioonikeskuse projektijuht Elo Allemann, Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Astrid Sildnik, AS-i BCS Koolitus projektijuht Anni Sild, Orissaare gümnaasiumi õpilane ja AndroidÕpiku looja Mikk Kärner ning eelmisel aastal Samsung Digipööre võitnud Valga vene gümnaasiumi haridustehnoloog Eva Tšepurko.

Koolitusi viivad läbi Tallinna ülikooli informaatika instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda valitud rakendusmudeli kohaselt. Programmis korraldatakse kuue kuu jooksul kokku neli koolituspäeva pilootkoolide meeskondadele. Koolituspäevad toimuvad TLÜ haridusinnovatsiooni keskuses, Samsungi akadeemias Mektory’s ja Pelgulinna gümnaasiumi. Lisaks külastavad projekti jooksul pilootkoole mentorid ülikoolidest, ettevõtetest ja teistest koolidest.

Kool, kes viib oma digipöörde visiooni poole aasta jooksul läbi kõige edukamalt, saab aasta lõpul auhinnaks 10 000 euro väärtuses Samsungi digiseadmeid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!