Corelli Musicu heategevus­kontserdid ja reis Itaaliasse

22. mai 2015 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Corelli Music on üks tuntumaid heategevusega tegelevaid kontserdikorraldajaid, kristlusest isegi vanemat metseenlust on Corelli 800-aastasel Maarjamaal elustanud juba aastast 1999. Ka sel kevadsuvel on tulemas mitmeid kauneid heategevuslikke kontserte.

Corelli Music agentuuri kroonijuveel, pikima ajalooga sari „Eesti mõisad” on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Barokkansambel Corelli Consort mängib säravaid barokkmuusika pärle ajastu pillidel, nagu see muusika võis kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Esmakordselt sarja ajaloos on kavas ka kaasaja Eesti helilooja uudisteos, Rein Rannapi „Klavessiinikontsert”, kus soleerib Imbi Tarum. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Kontserdid toimuvad 23.–26. juulini Harjumaal Kõue, Lääne-Virumaal Moe, Järvamaal Esna ja Võrumaal Rogosi mõisas. Algus on kõikjal kell 18, lõppkontsert Rogosi mõisas algab kell 16. Igas mõisas on tund enne kontserti avatud mõnusad kohvikud. Moe mõis ootab publikut veelgi varem ning pakub lisaks võimalust tutvuda põneva viinavabriku ajaloo ning muuseumiga. Muusikale annab lisaväärtuse võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda, igal kontserdil on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid Rogosi mõisakooli lastele pillide ostmise toetuseks. Lõppkontsert Rogosi mõisas on piletiteta, sissepääs vaba annetusega.

26. mai õhtul on Tallinnas Issanda Muutmise peakirikus Suur-Kloostri 14 kell 19 mitme eesmärgiga suur heategevuskontsert „Stabat Mater”, mis pakub Corelli ja Pergolesi imekaunist muusikat eriti tundeküllase teosega läbi kannatava ema silmade. Esinevad sopran Pirjo Püvi, kontratenor Ivo Posti, Corelli barokkorkestri solistid ja dirigent Martin Sildos. Sama kava esitavad Maarjamaa Corelli muusikud esimesel kontserdireisil oma nimihelilooja Arcangelo Corelli sünnimaale Itaaliasse: seal antakse 30. mail rahvusvahelisel muusikafestivalil „Primavera Sacra” kontsert Milano lähistel asuva Savona linna Püha Peetruse kirikus.

Suur heategevuskontsert „Stabat Mater” on annetustega, millega saab toetada Issanda Muutmise peakiriku kogudusemaja renoveerimist, Rogosi mõisakooli algklassilaste pillifondi ja Eesti muusikute jõudmist rahvusvahelisele areenile. Annetusi saab teha sularahas enne kontserti kirikus või ülekandega Corelli metseenide klubi kontole: Elegantia MTÜ, SEB IBAN: EE641010220111470014, selgitus: „Corelli annetus”.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.facebook.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!