EHL kogus ligi 10 000 toetusallkirja

21. mai 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti haridustöötajate liit kogus 17 liikmesliidu ühise jõupingutusena ligi 10 000 toetusallkirja esimeste haiguspäevade hüvitamise taastamiseks, mis anti 19. mail koos ülejäänud toetusallkirjade ja vastava eelnõuga riigikogule üle, teatas Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Reemo Voltri.

Ametiühingud on alustanud ühiskonnas toetuse otsimist ideele taastada töötajate ajutise töövõimetuse hüvitis alates esimesest haiguspäevast. Samuti peab ametiühingute arvates hüvitise suurus olema proportsioonis töötaja sissetulekuga, mitte sõltuma sellest, kas töötaja oli eelmisel kalendriaastal haige või vanemapuhkusel.

Ametiühingud tegid ettepaneku muuta seadusi selliselt, et tööandja alustab haiguspäevade hüvitamist esimesest haiguspäevast 60% ulatuses ja haigekassa võtab kohustuse üle viiendal päeval 70% ulatuses. Vananeva elanikkonna olukorras vajab töötajate üldine tervislik seisund erilist tähelepanu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!