Kristjan Jaak Peterson on jõudnud Viljandisse

8. mai 2015 Anneli Jõgioja Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi õpetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumil lõppes Viljandi gümnaasiumiga ühisprojekt, mille käigus kohtuti kolleegidega nii Tartus kui ka Viljandis. Projekti käigus jagati kogemusi ja mõtteid, kuidas toetada õpilaste üld- ja valdkonnapädevuste kujunemist ning motiveeritust.

Sellel õppeaastal tegevust alustanud Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium on seadnud endale eesmärgiks rajada õpikeskkond, mida iseloomustavad avatus, loovus ja intellektuaalset pingutust soosiv õpe ning mitmekesiste valikuvariantide pakkumine. Eeskujuks on võetud algatuse „Huvitav kool” põhimõtted ja uue koolikäsituse seisukohad. Ühisprojekt kolmandat aastat tegutseva Viljandi gümnaasiumiga saigi alguse soovist õppida nende kogemusest, panna alus koostööle.

20. veebruaril käisid Petersoni gümnaasiumi õpetajad uudistamas Viljandi gümnaasiumi, tartlastega liitusid ka kolleegid Jõgevalt. Külalistele tutvustati uudseid haridustehnoloogilisi rakendusi, ainevaldkondlikke hindamismeetodeid ja ainekavade lõimingut õppesuundade näitel.

17. aprillil kohtuti Tartus, kus teemadeks olid õppekorralduse nüüdisajastamine, motivatsioonimehhanismid ja metoodiliste kogemuste kasutamine koostöös. Tehti tööd rühmades ja toimus elav arutelu.

Koolide koostöö arendamist toetab SA Innove, kes kuulutas 2014. aasta sügisel välja konkursi „Üldõpetus ja ainetevaheline lõiming kooli õppekava rakendamisel”. Agaramad koolid nägidki selles head võimalust kohtuda kolleegidega kaugemalt, võtta neilt eeskuju ja teha oma tööd aina paremini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!