Läänemere noortelaager ootab osalejaid Tallinnast

13. mai 2015 - Kommenteeri artiklit

Juulikuus Soomes toimuv rahvusvaheline Läänemere noortelaager, milles osalevad Tallinna, Helsingi ja Peterburi noored, ootab osalema 14–25-aastaseid Tallinna noori, kes huvituvad Läänemerest ja keskkonnakaitsest.

Telklaager toimub 13.–18. juulil Soomes maalilisel Aspholmi saarel Hanko linna lähedal. Kavas on puhkus (sh kanuusõit) ja matkamine saarel, suhtlemine eakaaslastega Helsingist ja Peterburist, õppeprogramm Läänemere elustikust ja taimestikust nii vees kui rannal ning loodusuurimise keskuse külastamine ja kohtumine mereuurijatega

Möödunud aastal toimus laager Soome lahe aasta sündmuse käigus kolmel saarel: Aegnal  Harkkal ja Krestovskil. Üheskoos arutati Soome lahe probleeme, nende lahendusvõimalusi ja koostati Soome lahe aasta noortedeklaratsioon, mis anti üle Eesti, Soome ja Venemaa riikide esindajaile. Tänavuses laagris on plaanis deklaratsiooni täiendada.

Laagrisse oodatakse inglise keelt oskavaid ning Tallinnas elavaid või Tallinna haridusasutuses õppivaid noori, kes tunnevad huvi Läänemere teema vastu ning soovivad anda oma panuse merekeskkonna parenemisse. Laagris osalemine on  noortele tasuta. Korraldajad katavad sõidu-, majutus- ja osalemiskulusid ning kindlustuse. Laagri korraldab Tallinna keskkonnaamet koostöös Soome keskkonnainstituudiga (SYKE).

Soovijatel tuleb registreeruda siin hiljemalt 25. maiks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!