Nii noor ja juba poliitikas?!

14. mai 2015 Brita Vibo EMS Estonia tiimi liige - Nii noor ja juba poliitikas?! kommenteerimine on välja lülitatud

Tegelikult pole Eesti koolide erakond veel kooliruumidest kaugemale jõudnud. Tegu ei olegi päris erakonnaga, vaid koolitunniga Läänemaal Uuemõisa lasteaias-algkoolis, mida andis Tšehhist pärit Michaela Snopkova.

Muidu Prantsusmaal tudeeriv, kuid praegu Tartu ülikoolis vahetusüliõpilasena õppiv Michaela rääkis Uuemõisa kooli 6. klassi õpilastele riigikorrast ja demokraatiast ning tema juhtimisel asutasid õpilased uusi erakondi ja tegid endale ka valimisplakatid. Pildil olev 6. klassi õpilane Aleksander Kask hoiab käes enda rühma loodud Eesti koolide erakonna loosungitega plakatit, kust võib välja lugeda põhikooliõpilaste unistusi, kuidas koolielu paremaks muuta.

Michaela Snopkova sattus Uue­mõisa lasteaeda-algkooli tänu programmile „Europe Makes School in Estonia” (EMS Estonia), mille raames on Eestis viibivatel välistudengitel võimalik Eesti koolides oma kodumaad tutvustada. Nii saavad lapsed tutvuda välismaailmaga siinsamas Eestis.

Enne kooliminekut koolitatakse välistudengeid õpilaste tähelepanu köitma ja tunnis distsipliini hoidma. Neile tutvustatakse Eesti koolisüsteemi, sealhulgas e-suhtlemist õpilaste, õpetajate ja lapsevanematega. Tänavu külastasid Eesti koole välistudengid Saksamaalt, Soomest, Poolast, Tšehhist ja Ungarist. EMS Estonia tegutseb kolmandat aastat. Rohkem infot leiab aadressilt http://emsestonia.wordpress.com ja samanimeliselt Facebooki lehelt.