Pärnus selgitati välja Eesti parimad sõiduautotehnikud

25. mai 2015 - Kommenteeri artiklit

22.–23. maini Pärnumaa Kutsehariduskeskuses mõõtu võtnud noored sõiduautotehnikud selgitasid endi seast parimad. Nendeks on Janari Zirk Tartu kutsehariduskeskusest, Ivar Järve Järvamaa kutsehariduskeskusest ning Kevin Lepp Pärnumaa kutsehariduskeskusest, teatas SA Innove.

„Olen alates kümnendast eluaastast remontinud mootorrattaid ja suviti töötanud autoremonditöökojas. Olen väga rahul Tartu kutsehariduskeskusega ja pärast kooli lõppu tahan edasi õppida autodiagnostikuks,” ütles Eesti parim noor sõiduautotehnik Janari Zirk. Tema sõnul andis võistlus kinnitust, et omandatud teadmised ja oskused on igati tasemel.

„Võistlustulemused olid ootuspärased, kõige raskemaks osutus elektriskeemi mõõtmine ja koostamine ning võistlejad said suurepäraselt hakkama mootori ülesannetega,” kirjeldas võistlust Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Priit Auväärt. Ta selgitas, et väga head tulemused elektri ülesandes eristasid esikolmikut teistest. Auväärti sõnul peavad kõik koolid autoerialal võistlemist väga oluliseks ja kindlasti osalevad ka järgmisel aastal võistlusel.

Võistlus koosnes viiest osast. Esmalt tuli võistlejatel sooritada teoreetiline test. Seejärel viisid noored läbi veermiku kontrolli, vahetasid korrektselt sõiduauto rehvi, kontrollisid sisepõlemismootori süsteeme ning lõpetuseks koostasid elektriskeemi.

Kutsevõistluse „Sõidutehnik 2015” eesmärk on arendada kutseõpetajate ja autoerialal õppijate kutsemeisterlikkust ning võimaldada kutseõppeasutuste sõiduautotehniku eriala õpilastel näidata oma kutseoskuseid ja selgitada välja parimad.

Tänavusel võistlusel võttis mõõtu 21 õpilast Tartu kutsehariduskeskusest, Valgamaa kutseõppekeskusest, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolist, Narva kutseõppekeskusest, Rakvere ametikoolist, Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolist, Kuressaare ametikoolist, Põltsamaa ametikoolist, Väike-Maarja õppekeskusest, Järvamaa kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Võistlust korraldas Pärnumaa kutsehariduskeskus koostöös SA-ga Innove.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!