Perepäevast kujunes suurüritus

29. mai 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Tartu Kannikese lasteaed korraldas 23. mail oma peredele tõelise suurürituse – väljasõidul Elvasse osales 650 inimest. Lisaks viie vaguniga erirongile tuli tellida viis bussi.

Enne kui ideed vanematele tutvustasime, uurisime Eesti Rongiliinide esindajalt arglikult, kas selline mõte on üldse teostatav. Selgus, et on võimalik rentida erirong,” rääkis lasteaia juhataja Ülle Västrik, kel oli juba ammu soov pered just rongisõidule viia.

Kui alguses hirmutas korraldajaid osalejate suur arv, siis pärast üritust oldi arvamusel, et nii toredate peredega  võib rahuliku südamega veelgi suuremaid üritusi teha.

Kannikese lasteaias ongi kombeks kevadeti midagi suurejoonelist ette võtta. Nii on koos laste ja nende vanematega tantsitud muinasjutuballil, sõidutatud 300 väikest ja suurt Alatskivi lossi uudistama, lauldud ja tantsitud Kannikese laulu- ja tantsupeol ning võisteldud Kannikese olümpiamängudel.

„Äge, kui lasteaiaõpetajad oma vabast ajast midagi sellist korraldavad,” kiitis lapsevanem Jüri Ummik. „Tore oli rongiga sõita ja pärast koos lastega Elvas metsas jalutada. Enamasti sõidavad kõik ju autodega. Pereüritusi on vaja – siis areneb ühistegemise tahe ja kogukonnatunne.”

Ülle Västriku sõnul on sel õppeaastal olnud lasteaia põhitegevus koos laste ja vanematega avada väärtuste laegas ja mõtestada igapäevategevuses nende sisu.

„Kindlasti soovitan: julge küsida, ükskõik kui utoopiline su idee ka ei paistaks, julge hundi rind on rasvane,” julgustab Västrik.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!