Selgusid Eesti parimad noored geograafid

11. mai 2015 - Kommenteeri artiklit

8. ja 9. mail toimus Elva gümnaasiumis Eesti geograafiaolümpiaadi lõppvoor, kus osales sada 7.–12. klassi õpilast. Augustis toimuvale rahvusvahelisele geograafiaolümpiaadile Moskvasse sõidavad Eestit esindama Hugo Treffneri gümnaasiumi ja Tallinna reaalkooli esindajad.

Lõppvooru võistluslik osa koosnes viktoriinist, kirjalikust tööst, arvutivoorust ja maastikuvõistlusest, kus gümnaasiumiaste pidi lahendama planeerimisülesande ja nooremad tegema mõõdistamisi ja vaatlusi maastikul.

Võistluse kokkuvõttes pälvisid esimese järgu diplomid:

  • Teet Saar (Tallinna reaalkool, 10. klass)
  • Airon Johannes Oravas (Tallinna prantsuse lütseum, 9. klass)
  • Kaarel Vesilind (Tallinna reaalkool, 8. klass)
  • Andreas Eskor (Tartu Kivilinna kool, 7. klass)
  • Hanna-Riia Allas (Tartu Veeriku kool, 7. klass)

Kõik tulemused leiab TÜ teaduskooli kodulehelt.

Olümpiaadi tulemuste põhjal sõidavad augustis Moskvasse rahvusvahelisele geograafiaolümpiaadile Eestit esindama gümnaasiumi arvestuses neli paremat tulemust saanud õpilased: Teet Saar, Hans Daniel Kaimre ja Raul Rinken Hugo Treffneri gümnaasiumist ning Kadri-Ann Valdur Tallinna reaalkoolist.

Geograafiaolümpiaadi korraldas Tartu ülikooli teaduskool ning toetasid haridus- ja teadusministeerium, SA keskkonnainvesteeringute keskus ja Peipsi koostöö keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!