Tartus tuleb erivajadustega noorte teatrifestival

5. mai 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu Kroonuaia kool ja Kroonuaia priitahtlik näitemänguselts korraldavad 12. mail Tartus Sadamateatris 13. korda üleriigilise erivajadustega laste ja noorte teatrifestivali „Savilind”, millel osaleb 157 noort näitlejat.

Festivali eesmärk on suunata erivajadustega lapsi teatrikunsti juurde, anda juhendajatele tagasisidet etenduste kohta, luua sidemeid erivajadustega laste truppide vahel ning aidata kujundada toetavat suhtumist erivajadustega inimestesse.

„Kooliteater on tavakooli õpilaste hulgas populaarne ning peale riigifestivalide toimub hulk alternatiivfestivale. Erivajadusega lastel on samuti võimalus neil osaleda, kuid nad ei tunne ennast sageli teiste seas võrdväärsetena ja jäävad kooliteatrite liikumisest kõrvale. Oma festival loob erivajadustega lastele ja noortele suured arenguvõimalused. Näitemänguga tegelemine on suurepärane vahend käitumisprobleemide ennetamiseks ja psüühiliste protsesside korrektsiooniks. Sageli asotsiaalsetest oludest või lastekodudest pärit lastele on jõukohase ja huvipakkuva tegevuse leidmine isegi olulisem kui tavalastele. Nii lapsed kui ka nende juhendajad on arvamusel, et üritus on vajalik, huvitav ja kõik eelmisest festivalist osavõtjad ootavad traditsiooni jätkumist,” kirjutavad korraldajad.

Osalejate seas on Tartu Maarja kool lavastustega „Vennad Lõvisüdamed” (juhendaja Irene Sargla) ja „Mees kellel polnud lugu” (juhendaja Vahur Põldsam), Tallinna Laagna lasteaed-põhikool lavastusega „Naeris” (juhendaja Riina Vaas), Tartu Kroonuaia kool lavastusega „Salapärane loom Hipopotamus“ (juhendaja Katrin Luts), Tallinna Tondi põhikool lavastusega „Lehma kauplemise lugu” (juhendaja Rutt Saar), Raikküla kool lavastusega „Maja majake” (juhendajad Helve Estrin ja Anne Paluoja), Valga Jaanikese kool lavastusega „Headus võidab alati!” (juhendaja: J. Sljusartšuk, Õie Kiis), Kammeri kool lavastusega „Tark padi” (juhendaja Laine Välbe), Tartu Emajõe kool lavastusega „Pahad tüdrukud” (juhendaja Arnika Aadusoo), Tallinna tugikeskus Juks lavastusega „Väravamäng” (juhendaja Zoja Mellov), Porkuni kool lavastusega „Konn ja talv” (juhendaja Silva Tölpt), Kiigemetsa kool lavastusega „Väike nõid” (juhendaja Kaire Toming), Kosejõe kool lavastusega „Mauno saladuslik kadumine” (juhendaja Aime Pekki), Ämmuste kool lavastusega „Vanem vend” (juhendaja Helle Märtson), Tallinna Kadaka põhikool lavastusega „Kuidas Sipsik lendas Kuule” (juhendaja Ljudmila Drozdova) ja Kallemäe kool lavastusega „Suur Tõll” (juhendaja Liia Aavik, Signe Stern).

Žüriis on Maret Oomer Eesti Harrastusteatrite Liidust, Vanemuise noorsootöö juht Mall Türk ning näitleja Ene Järvis.

Üritust toetavad haridus- ja teadusministeerium, hasartmängumaksu nõukogu, kultuurkapital jt.

Lisainfot leiab veebilehelt http://savilind.tartu.ee/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!