Arhitektuuritudengite tööd disainigaleriis

15. juuni 2015 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 15. juunil avatakse Tallinnas arhitektuuri- ja disainigaleriis (Pärnu mnt 6) viieks päevaks näitus Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) lõpetanud 20 värske arhitektuurimagistrandi töödest.

Näitusel eksponeeritakse aastatel 2014–2015 TTÜ arhitektuuri- ja urbanistikainstituudis kaitstud magistriprojekte, mille teemad käsitlevad ökoloogilise linnaku rajamist Koplisse, energiatõhusat pilvelõhkujat, Tallinna hübriidset sadama- ja rongiterminali, Tallinna transiitse sadama-ala muutmist jalakäijasõbralikuks, uut Nõmme keskust ja palju muud, milles noored arhitektid on tajunud kitsaskohti ning pakkunud välja uusi ja nüüdisaegseid lahendusi.

Hoonetüüpidest on magistritöödes esindatud ka näiteks tänapäevased koolihooned, tuleviku üliõpilaslinnak ning Tartu linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi ühishoone.

Magistritööde juhendajad on olnud arhitektid Irina Raud, Rein Murula, Ignar Fjuk ja Emil Urbel.

Näitus jääb avatuks 20. juunini. Sissepääs on tasuta.

2013. aastal loodud TTÜ arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi haaret laiendab sügisel avatav rahvusvaheline magistriõppekava „Euroopa arhitektuur”, mille käigus õpitakse erinevatel semestritel Lissaboni ülikoolis, Haifa disainiülikoolis, Berliini kunstide akadeemias, Innsbrucki ja Ljubljana tehnikaülikoolis. Magistrikraad kaitstakse Tallinnas või Lissabonis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!