Eestisse saabub 300 Põhjamaade geograafi

15. juuni 2015 - Kommenteeri artiklit

Sel nädalal peetakse Tallinnas ja Tartus Põhjamaade suurimat geograafide konverentsi „Geographical Imagination: Interpretations of Nature, Art and Politics”, kuhu saabub üle 300 geograafi Euroopast, Mehhikost, Singapurist, USA-st, Kanadast, Uus-Meremaalt ja Austraaliast.

Keskkonnasõbralikult korraldatav konverents keskendub loovusele ja loodusele geograafias – looduse, kunsti ja poliitika tõlgendustele ja seostele. Oluline on ka geograafia minevik ja tulevik, eriti geograafia seltside roll ning geograafia õpetamine koolides ja ülikoolides, samuti doktorantide kaasamine teadus- ja ühiskonnaellu ning geograafiliste tekstide kättesaadavaks tegemine nii valdkonnasiseselt kui ka laiale lugejaskonnale.

Tallinna ülikooli ökoloogia instituudi direktori ja Eesti Geograafia Seltsi presidendi Mihkel Kanguri sõnul on konverentsi toimumine Eestis suureks tunnustuseks: „Esmakordselt ja ainsana väljaspool viit Põhjala riiki Eestile usaldatud geograafiakonverentsi korraldamine on tunnustus siinsete geograafide kõrgetasemelisele teadustööle, samuti võib seda käsitleda Eesti võtmisena Põhjamaade hulka.”

Konverentsipäev Tartu ülikoolis reedel, 19. juunil keskendub linnageograafiale, maastikele, rahvastiku mobiilsusele ja arktikakäsitlustele. Teiste hulgas esineb seal ettekandega maailma soodest Greifswaldi ülikooli professor, mitme ülemaailmse soouurijate katusorganisatsiooni juht Hans Joosten, kes annab ülevaate viimase kümnendi jooksul toimunud muutustest märgalade kasutamises, uuringutes ja kaitses.

Konverentsi käigus toimub osalejatele seitse Eestit tutvustavat ekskursiooni, millel kõneldakse kohalike kogukondade, ajalooliste maastike ja linnastumise temaatikast, aga ka loodusmaastike ja kultuuri seostest.

Konverentsi korraldavad Eesti Geograafia Selts, Tallinna ja Tartu ülikool ning Eesti maaülikool, toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Lisasinfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!