Erialastipendiumi makstakse uuest õppeaastast enamatele tudengitele

25. juuni 2015 - Kommenteeri artiklit

Sihtasutuse Archimedes teatel makstakse uuest õppeaastast alates erialastipendiumi varasema 51 õppekava asemel edaspidi 86 õppekava tudengitele. Stipendiumi suurus on 160 eurot kuus ning seda määratakse kaks korda aastas viieks kuuks.

Enamus stipendiumifondist läheb Tallinna tehnikaülikooli, kus toetusi saavad 47 eri õppekava tudengid. Lisaks toetatakse Tartu ülikoolis 20, Eesti maaülikoolis kaheksa, Tallinna ülikoolis viie, IT-kolledžis kolme, Tartu tervishoiu kõrgkoolis kahe ning Tallinna tehnikakõrgkoolis ühe õppekava tudengeid. Erialastipendiumi määramise ja maksmise täpsemad tingimused ning korra kehtestab kõrgkool.

Stipendiumi eesmärk on motiveerida õppima ja populariseerida kõrgharidust riigile prioriteetsetes nutika spetsialiseerumisega seotud valdkondades.

„Stipendiumisaajate määramisel lähtutakse üliõpilaste paremusjärjestusest õppeedukuse või teiste õpinguid iseloomustavate näitajate alusel. Lisaks stipendiumiga seotud tingimustele korraldab kõrgkool ise ka taotlusprotsessi ja väljamaksed oma õppekavade tudengitele,” ütles Kadrin Kergand SA-st Archimedes.

Erialastipendiumiga õppekavad valis välja haridus- ja teadusministeerium koostöös arengufondi ja ettevõtjatega. Stipendiumi tegevusi koordineerib SA Archimedes ja rahastab programmi Primus raames Euroopa Sotsiaalfond.

Ministri käskkirja ja tasustatavate õppekavade loetelu leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!