Pika Hermanni torn ootab külla

3. juuni 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 4. juunil, Eesti lipu päeval on kella 11–16 avatud kõigile huvilistele Pika Hermanni torn, et näha lähedalt meie iseseisvust sümboliseerivat Eesti lippu ning nautida tornist avanevat vaadet Tallinnale, teatas riigikogu pressitalitus.

Kell 7 hommikul peetakse aastapäeva puhul pidulik lipuheiskamine, millel kõnelevad Riigikogu esimees Eiki Nestor, EELK piiskop Einar Soone ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei ning Kuberneri aeda on üles rivistatud Kaitseliidu, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide auvalve, samuti seltside ja ühingute lipud. Mängib Kaitseväe orkester, laulavad Eesti Naislaulu Seltsi koorid.

Eesti riigilipp heisatakse Pika Hermanni torni iga päev päikesetõusul, aga mitte enne kella 7 meie hümni algusmeloodia signatuuri saatel ja langetatakse päikeseloojangul fragmendiga Gustav Ernesaksa loodud laulust „Mu isamaa on minu arm”.

Aastas vahetatakse riigilippu umbes kuus korda. Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva (24. veebruaril), Eesti lipu päeva (4. juunil) ja taasiseseisvumispäeva (20. august) puhul heisatakse torni masti alati uus sinimustvalge lipp.

Pika Hermanni tornis lehvinud lipud nummerdatakse ja arhiveeritakse. Neid lippe on kingitud Eesti Majale New Yorgis, Eesti Majale Torontos, Melbourne’i Austraalia eestlastele, Rootsi eestlastele, Andrus Veerpalule, Kristiina Šmigunile ja Gerd Kanterile olümpiavõidu puhul ning endistele Riigikogu esimeestele Toomas Savile, Toomas Varekile ja Ene Ergmale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!