Rattaretk parema palga nimel

11. juuni 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Rattaretk parema palga nimel kommenteerimine on välja lülitatud

8. juunil saadeti Tartu Raekoja platsilt teele lasteaiaõpetajate kaheksaliikmeline jalgrattadessant, kes Põltsamaa, Paide, Viljandi ja Pärnu kaudu jõuab esmaspäevaks, 15. juuniks Tallinna, et anda riigikogule üle pöördumine, milles tehakse ettepanek kehtestada lasteaiaõpetajaile põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajatega võrdne riiklik töötasu alammäär üle Eesti. Lasteaednike liidu eestvõttel on pöördumisele kogutud ligi 19 000 allkirja.

Rattureid teele saatnud lasteaednike liidu esinaine Liili Pille ütles, et lasteaiaõpetajate palgavahe eri omavalitsustes on kasvanud enam kui kahekordseks. See on ebavõrdne kohtlemine ja tekitab tõsiseid probleeme.

Allkirjade kogumise ja rattaretke idee käidi välja mullu lasteaednike suvepäevadel. Aktsiooni algatajad Merit Kvatš ja Ave Ruul olid ka ise ratta seljas ja läbisid kogu 400-kilomeetrise marsruudi.

„Meil on ühiskonna suur toetus, jääme ootama, kuidas riigikogu olukorra lahendab,” laususid nad enne teeleminekut.

Ratturite seas oli naistele „julgestuseks” ka kaks meesõpetajat. Paikuse lasteaia liikumisõpetaja Kauri Mitt rääkis, et töötab lasteaias juba kolmandat aastat. Tal on veel teinegi amet – maadlustreeneri oma.