Ujumise algõpetuse koolitustele saab registreeruda 1. juulini

12. juuni 2015 - Kommenteeri artiklit

Ujumisoskus on elutähtis oskus, mille peavad omandama kõik. Et parandada eestlaste ujumisoskust ja vähendada seeläbi uppunute arvu, on päästeamet, Eesti ujumisliit ja Eesti vetelpääste selts asunud tegema sihipärast koostööd. Eesmärk on luua ja kehtestada ühtne ujumisoskuse standard ning valmistada riikliku õppekava jaoks ette ujumise algõpetuse programm.

Kultuuriministeeriumi vedamisel 2014. aastal koolide ujumisõpetajate seas tehtud uuringust selgus, et õpetajad vajavad ujumise algõpetuse teemal koolitusi ja metoodilist materjali. Seetõttu korraldavad päästeamet, Eesti ujumisliit ja Eesti vetelpääste selts alates augustist 16 ujumise algõpetuse koolitust, mis tänu kultuuriministeeriumi, Eesti ujumisliidu ja päästeameti toetusele on kõikidele registreerunud osalejatele tasuta.

Koolitused toimuvad tänavu ilmunud ujumise algõpetuse raamatu „Õpime ujuma” metoodika alusel. Norra keelest tõlgitud teos valmis koostöös Norra ujumisliiduga ja sisaldab ujumisõppe parimaid kogemusi kogu maailmast. Eesti ujumisliit kingib selle raamatu ka igale osavõtjale. Raamatut saab edukalt kasutada metoodilise abivahendina nii lasteaedade kui ka kooli ujumise algõpetuse tundides.

Koolitusele on oodatud eelkõige kooliprogrammi ujumise algõpetusega tegelevad kehalise kasvatuse õpetajad, algklassiõpetajad, ujulate ja klubide ujumise algõpetuse õpetajad ning lasteaedade ujumise õpetajad. Igal koolitusel saab osaleda kuni 20 inimest.

Koolitusi viivad läbi Eesti ja Norra ujumisliitude koostöös spetsiaalse ettevalmistuse saanud pikaajalise kogemusega ujumise juhendajad. Kahepäevastel koolitustel on suur praktilise õppuse osakaal.

Kõik osalejad, kes läbivad 21-tunnise koolituse, saavad Eesti ujumisliidult tunnistuse. Tulevikus, kui valmib üleriigiline standard, on kursuselt saadud tunnistus õpetajatele koolis ujumisõppe läbiviimise eeltingimus. Nii saavad kõik lapsed Eestis võimaluse ühtsetel alustel ujuma õppida.

Tasuta koolitustele on võimalik registreeruda kuni 1. juulini siin.

Registreerimis­vormis on ka info koolituste toimumispaikade ja kuupäevade kohta.

Lisainfot koolituste kohta saab veebilehtedelt www.swimming.ee ja www.veeohutus.ee ning Eesti Ujumisliidu projektijuhtidelt Helen Lingilt (508 8304), Vladimir Kunitsõnilt 5569 2569 ja liidu üldtelefonilt 603 1530.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!