2016. aasta lind on rasvatihane

1. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti Ornitoloogiaühingu suvepäevadel kinnitati 2016. aasta linnuks rasvatihane.

Ühingu teatel valiti rasvatihane aasta linnuks, kuna ta on Eestis üks levinumaid linde, kelle toimetamisi saab kõikjal aastaringselt jälgida. Lisaks saavad rasvatihase aastal tuttavamaks ka teised tihased ning talvel toidumaja külastavad ja suvel aias pesitsevad linnud.

Eesti Ornitoloogiaühing valib aasta lindu alates 1995. aastast ning rasvatihane on järjekorras 22.

Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimise ja kaitse tegevustesse.

Käimasoleva 2015. aasta lind on viu. Lisainfot selle kohta leiab veebilehelt www.eoy.ee/viu.

Varasemate aasta lindudega saab tutvuda EOÜ kodulehel www.eoy.ee/aastalind.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!