Eesti delegatsioon sõitis Los Angelesse eriolümpiale

21. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeva, 21. juuli varahommikul sõitis Los Angelesse eriolümpiale Eesti 30-liikmeline delegatsioon, kes osaleb 2015. aasta eriolümpia maailmamängudel. Delegatsiooni kuuluvad 20 sportlast esindavad Eestit ühendavas korvpallis, kergejõustikus, iluvõimlemises, bocce’s ja bowling’us.

Delegatsiooni juhi Tiina Mölli sõnul oodatakse võimetekohast esinemist kõikidelt sportlastelt. „Samuti loodame, et ühendava korvpalli meeskonnaga mängudel osalemine annab tõuke uute võistkondade tekkeks Eestis,” tõi Möll esile ühendava spordi – nii Eestis kui mujal maailmas eriolümpia toel leviva liikumise, kus üheskoos spordivad intellektipuudega sportlased ja intellektipuudeta partnerid.

Eriolümpia suvised maailmamängud leiavad aset iga nelja aasta tagant. Tänavused maailmamängud toimuvad Los Angeleses 25. juulist 2. augustini ning mängudest võtab osa 7000 sportlast 177 riigist. Maailmamängude näol on tegu rahvarohkeima Los Angeleses toimunud üritusega alates 1984. aasta olümpiamängudest – oodatakse ligi 500 000 pealtvaatajat. Los Angelese maailmamängude aupatroonideks on Ameerika Ühendriikide president Barack Obama ja esileedi Michelle Obama. Viimane osaleb ka mängude avatseremoonial, kus lisaks astuvad üles Stevie Wonder, Avril Lavigne, Eva Longoria, Michael Phelps, Jimmy Kimmel jpt.

Eriolümpia maailmamängude kohta saab lisainfot aadressil http://www.la2015.org/ ning Eesti eriolümpia kohta aadressil http://eeo.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!