Elistveres näeb nädalavahetusel loomade öist tegutsemist

3. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Veel paar päeva saab Jõgevamaal Elistveres näha loomade öist tegutsemist: kuni pühapäeva, 5. juulini on Elistvere loomapark avatud külastajatele erandlikult kuni südaööni.

RMK Elistvere loomapargi majandusjuht Sirje Sauli sõnul sobib kätte jõudnud suvesoe ja puhkuste aeg hästi selleks, et valgetel suveöödel loomade öiseid tegemisi uudistada. „Eks loomad muutu vastu ööd ikka aktiivsemaks, hääled pimeduses võimenduvad ja nii on elamus suveöisest loomapargist hoopis teistsugune kui muidu,” sõnas Saul.

Loomapargis saab võimalikult looduslikus keskkonnas näha Euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, harilikku oravat, metsnugist, tuhkrut, halljänest ja faasanit. Siseruumides võib tutvuda näriliste ekspositsiooniga.

Vastsündinud loomalastest elavad Elistveres praegu kaks metsseapõrsast, aga valitseva seakatkuohu tõttu külastajaid nende ligi kahjuks lasta ei saa. „Uute asukatena toimetavad meie juures ka kolm noort ja rõõmsat nugist, kellega kindlasti tasub tutvust teha,” lisas Saul.

Elistvere loomapark asub RMK Tartu-Jõgeva puhkealal Elistveres, Jõgevamaal. Sissepääs loomaparki lõpeb pool tundi enne pargi sulgemist, suveööl kehtivad tavalised piletihinnad. Elistvere loomapark on avatud juunist augustini iga päev kella 10–20.

Eelmisel aastal külastas Elistvere loomaparki kokku üle 55 000 inimese.

Lisainfot leiab www.loodusegakoos.ee/elistvere-loomapark.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!