Energiakeskus ootab välgupilte

10. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinnas asuv Energia avastuskeskus kutsub üles pildistama või filmima välku ja äikesega seotud nähtuseid ning saatma fotod ja videod avastuskeskuse „Püüa välku” konkursile.

„Ilmateade lubab, et sel nädalal näeb välku ja kuuleb müristamist,” seisab keskuse üleskutses. Pildistada aga võib ka hiljem või saata ära mõni juba tehtud pilt, sest fotosid oodatakse 31. augustiks ning arvesse lähevad kõik tänavu juuni algusest augusti lõpuni tehtud fotod ja videod.

Tehtud pildid tuleb saata aadressile konkurss@energiakeskus.ee, videod üles laadida Youtube`i või muusse sobivasse kanalisse ning saata link mainitud aadressile. Töid võib tuua ka elektroonilisel kandjal keskuse kassasse aadressil Tallinn, Põhja pst 29.  Tööle tuleb lisada oma nimi ja vanus, pildistamise või filmimise kuupäev, koht ja kellaaeg. Vanusegruppe ega osalemiskategooriaid konkursil ei ole.

Võidutöö valib välja žürii, mis koosneb Energia avastuskeskuse töötajatest. Võitja saab reisi Soome teaduskeskusse Heureka ning perepääsmed Energia avastuskeskuse näituste ja lisaprogrammide külastuseks. Lisaks antakse välja eriauhindu ning parimad tööd jõuavad keskuse kodulehele virtuaalnäitusele „Püüa välku!” ning neist monteeritakse kokku video, mida näidatakse keskuse näitustel ja kodulehel.

Energia avastuskeskuse üheks põhiliseks eksponaadiks on Tesla generaator Faraday puuris ehk välgugeneraator, millega saab näitusesaalis teha kuni kolmemeetriseid välgunooli. Sel suvel korraldab keskus perepäevi (näiteks 18.–19. juulil heli ja muusika teemal, 1.–2. augustil toidu ja tervise teemal ning 29.–30. augustil energiateemal), mille kohta leiab täpsemat infot veebilehelt http://www.energiakeskus.ee/suvi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!