Gaidid ja skaudid kohtuvad Järvamaal laagris

15. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Eestimaa südamesse Järvamaale Rassi külla Tagametsa jahilossi koguneb sel nädalal suurlaagrisse ligi 600 gaidi ja skauti Eestist, Lätist, Leedust, Ungarist, Soomest, Rootsist, Hong Kongist, Austriast ja Belgiast, teatas Eesti Gaidide Liit & Eesti Skautide Ühing. 

Laagris ehk skauditraditsioonis jamboree nime all tuntud sündmusel osalevad noored alates 11. eluaastast, kes saavad laagripäevade jooksul põhjaliku pildi balti rahvaste traditsioonidest ja nende erinevustest. Laagri programmis on ühendatud kaks teemat: traditsiooniline skautide olümpialaager ning vanade balti rahvaste traditsioonid ja kombed. Iga päev on pühendatud ühele Balti riigile, nii saab teada, kes on Uku, Usini ja Milda. Toimuvad sport-, loodus-, mõtte- ja sõprusmängud, lõkke- ja tantsuõhtud ning laat.

On tähelepanuväärne, et laager on ainult vabatahtlike korraldajate pikaajalise töö tulemus. Kogu korraldustiimi taga seisab sadakond inimest, kes on aasta jooksul nõu ja jõuga organiseerimisse panustanud.

Varem on selliseid laagreid peetud 2010. aastal Leedus ning 2006. aastal Lätis.

Eesti Gaidide Liidu ja Eesti Skautide Ühingu missiooniks on kasvatada ühiskonnale täisväärtuslikke kodanikke, aidata noortel leida ja saavutada oma täieliku potentsiaali. Gaidide ja skautide põhitegevus toimub salgasüsteemis regulaarsete kokkusaamiste näol. Lisaks korraldatakse laagreid, matku ja suuremaid ühissündmuseid. Oma tegevuses tuginetakse rahvusvahelistele põhimõtetele, mille järgi omandatakse uued oskused ja väärtused mänguliselt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!