IT-kolledžisse esitati üle 650 sisseastumisavalduse

7. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

IT-kolledžis lõppes sisseastumisavalduste esitamise tähtaeg koos esmaspäevaga – õppima soovib asuda 650 inimest, neist neljandik naissoost. Vastu võetakse 200 uut tudengit.   

„Populaarseim õppekava on IT-süsteemide arendus, kuhu on esitatud üle 350 avalduse. Märkimist väärib ka see, et 26% kõigist avalduste esitajatest on tüdrukud,” ütles kooli õppetöö spetsialist Dagmar Tamme. Lisaks sai kandideerida päevaõppe õppekavadele IT-süsteemide administreerimine ja Cyber Security Engineering (küberturbe tehnoloogiad) ning õhtuõppe õppekavale infosüsteemide analüüs.

Õppima asunud saavad kolme aastaga omandada praktilise rakendusliku IT-alase kõrghariduse. Õpingute eelduseks on Eestis omandatud keskharidus või sellele tasemelt vastav välisriigi haridus.

Täiskoormusega õppe valinud sisseastujad kandideerivad riigifinantseeritavale ehk tasuta õppekohale, v.a kandidaadid, kes on eelnevalt rakenduskõrgharidusõppes vähemalt poole õppekava nominaalkestusest tasuta õppinud. Osakoormusega õpe ja ingliskeelsel õppekaval õppimine on tasuline.

Sissesaanud tudengite nimekiri avaldatakse hiljemalt 10. juulil 2015 IT-kolledži kodulehel.

Juuni lõpus anti rahvusooper Estonia teatrisaalis diplom IT-kolledži 81 lõpetajale, kellest kolm: Henri Kaukver (IT-süsteemide administreerimine) ning Tõnn Talsepp ja Kristjan Veskimäe (mõlemad IT-süsteemide arendus) lõpetasid cum laude. Samas tunnustati 2015. aasta parima diplomitöö „Närvivõrgul põhinev süsteem meloodia ennustamiseks harmoonia järgnevuse põhjal” („A Neural Network Based System for Prediction of Melody Using Harmonic Progression”) kirjutanud Henry Mäeorgu ning IT-kolledži 2015. aasta parimat  õppejõudu Katrin Loodust, suurepäraseid õppejõude Kristiina Hakki ja Kaido Kikkast ning parimat külalisõppejõudu Liina Martõnjakki.

Eesti infotehnoloogia kolledž on 2000. aastal loodud rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). IT-kolledžis on võimalik omandada rakenduslik kõrgharidus õppekavadel IT-süsteemide administreerimine, IT-süsteemide arendus, infosüsteemide analüüs ja alates 2015. aasta sügisest uuel ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (küberturbe tehnoloogiad). Kokku õpib kooli päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 740 õppuri ning koolist on hariduse saanud 791 IT-spetsialisti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!