Küünlaümbriste jaht tuleb ka tuleval õppeaastal

1. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 19. juunil otsustas Eesti suurim jäätmekäitleja Kuusakoski koos partneritega, et keskkonnateadlikkust tõstev alumiiniumist küünlaümbriste võistlus „Küünlaümbriste jaht” toimub ka tuleval aastal. Viimase võistluse käigus kogusid tuhanded Eesti kooliõpilased kokku ligi 1,5 miljonit tühjaks põlenud teeküünlaümbrist.

Möödunud õppeaastal kahekordistus nii võistlusel osalenud kooliõpilaste arv kui ka nende kogutud küünlaümbrised. Kampaania korraldaja, Mari-Liis Kallismaa tõdes, et võistluse, mille eesmärgiks on edendada noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist, lõpetamine oleks selles kontekstis vastutustundetu ja mõeldamatu.

Ka on võistluse mõte näidata taaskasutuse vajalikkust, sest alumiinium ei hävine looduses kunagi.

„Eesti koolinoored on kahel järjestikusel aastal selgelt näidanud, et kui võimalus antakse, ollakse väga keskkonnateadlikud ja -säästlikud,” ütles Kallismaa.

Järgmise võistluse tingimused ja võidufondiinfo avaldatakse novembris.

2014/2015. õppeaastal osales 6458 last 143-st koolist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!