MTÜ Mondo ootab fotovõistlusele toidupilte

7. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Rahvusvahelise kampaania käigus korraldatavalt üleeuroopalisele fotovõistlusele, mille peaauhinnaks on reis kahele Milano toidu-teemalisele maailmanäitusele, oodatakse toidupilte ka eestlastelt.

Kampaania SUPPLY CHA!NGE eesmärk on panna inimesi mõtlema sellele, kuidas saaks meie toit olla jätkusuutlikum ning muuta supermarketite omatooted õiglasemaks ja säästlikumaks.

„Poeketid pakuvad tohutu suurt valikut kõikvõimalikku toidukaupa ja sageli aina odavama hinnaga. Mündi teine pool on aga see, et nii arenguriikides kui ka Euroopas saavad need inimesed, kes seda toitu meile kasvatavad või töötlevad, harva elatiseks piisava sissetuleku,” ütles kampaania Eesti tegevuste koordinaator Jaanus Välja, „Fotovõistluse osalejatelt ootamegi ideid sellest, kuidas oma toidulaua kaudu seda olukorda muuta saaksime.”

Fotovõistlus kestab juuli lõpuni ning sellel võib iga inimene osaleda ühe pildiga, millel võib kujutada nii oma toidukorda kui ka ideid. Võistlusele esitletava foto võib teha nii telefoni kui fotokaameraga. Foto saab kuni 31. juulini üles laadida veebilehel http://supplychainge.org/fotovoistlus/osalemine/

Samas saab kuni 15. augustini hääletada ka oma lemmikfoto poolt. Augusti lõpus valib rahvusvaheline žürii 20 kõige populaarsema pildi hulgast välja võitja ning parimatest töödest pannakse kokku rändnäitus, mis liigub alates oktoobri keskpaigast ringi mööda Euroopat.

Kampaanias osalevad 28 organisatsiooni töötavad selle nimel, et Euroopa poeketid toodaksid enda kaubamärkide omatooteid õiglastes ja keskkonnahoidlikes tingimustes. Eestis koordineerib kampaania tegevusi MTÜ Mondo.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!