Mustamäe humanitaargümnaasiumi juubeliaasta

2. juuli 2015 Violetta Gluškova, 8.k klassi õpilane (juhendanud Julia Štšetinina) - Kommenteeri artiklit

26. novembril 2014 tähistas Mustamäe humanitaargümnaasium oma 45 aasta juubelit. Kogu koolipere võttis osa ürituste ettevalmistamisest. Kõik jäid rahule tehtud tööga.

Aastal 1969 avati 52. kaheksaklassiline kool: 23 klassikomplekti, 644 õpilast, 34 õpetajat, 150 lastekodulast. Koolis töötasid vene- ja eestikeelse õppekeelega algklassid. 1973. aastal muudeti kool keskkooliks, kus tegutsesid muusika-, spordi, kirjanduse-, matemaatika ja eesti keele süvaõppega klassid. 1997.a anti koolile Mustamäe Humanitaargümnaasiumi nimetus. 2007. aastal renoveeriti täielikult koolihoone. Õpilastele on antud võimalus õppida avarates, tehniliselt hästi varustatud klassiruumides.

Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumi õppeprotsess põhineb kooli põhiväärtustel: turvalisus, avatus, edu- ja vastutustunne. Kõik kooli traditsioonid, nagu perepäevad, kooli sünnipäev, keeltenädal jt lõimuvad põhiväärtustega. 45 aasta juubeli tähistamises peegeldusid kõik need, mis on väga tähtsad gümnaasiumi koolipere jaoks. Juubeli teema põhines Antoine de Saint-Exupéry jutustusel „Väike Prints”. Kooli sünnipäevale pühendatud üritused panid mõtlema, kui olulise tähtsusega on inimese elus lapsepõlv, kas oskame märgata, hoolida, väärtustada. Jutustust „Väike Prints” lugedes tekivad samad küsimused.

Kooli juubeli üritused koosnesid mitmest osast: õpetajatele ja õpilastele pühendatud pidulik kontsert vilistlastele ning sünnipäevale olid kutsutud partnerkoolid ja kõik need, kes toetavad Mustamäe humanitaargümnaasiumi. Kõik külalised olid vaimustuses õpilaste esinemisest ja juubeli temaatikast. Õpilased said demonstreerida oma oskusi. Näiteks 7. klassi poisid mängisid kitarri, samuti nautis publik nii õpetajate kui ka õpilaste laulmist ja tantsimist.

Kooli endistel administratsiooni liikmetel ja õpetajatel oli hea meel, et gümnaasium on nii palju edasi arenenud ja õpilaste arv näitab samuti iga aastaga tõusu.

Vilistlastel oli meeldiv kooli taas külastada ning üheskoos gümnaasiumi üle rõõmu ja uhkust tunda. Kõikidel üritustel valitses sõbralik, turvaline, positiivne õhkkond.

Soovin Mustamäe humanitaargümnaasiumile edaspidist arengut ja õitsemist!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!