President Ilves kutsus koolilõpetajaid üles osalema ühiskondlikus debatis

1. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Riigipea Toomas Hendrik Ilves kutsus kolmapäeval, 1. juulil Kadriorus presidendi kantselei roosiaias tänavusi parimaid koolilõpetajaid üles osalema muude asjade kõrval ka ühiskondlikus debatis, mis kinnitaks, et vabatahtlik käegalöömine ja passiivne ootus pole tänases muutuvas maailmas eduretsept.

„Ühiskonna tervise tunnuseks on selle poolt loodavate vabaduste ja võimaluste hulk, ning nende keskmes on igaühele loodud võimalus õppida ja kasvada iseenda parimaks versiooniks,” rõhutas president Ilves kokku kutsutud gümnaasiumi ning ameti -ja kõrgkoolilõpetajaid võõrustades, ning kutsus noori kasutama kõiki eesootavaid võimalusi, eelistatult Eestis.

Ent andkem endale aru meie ressursside piiratusest selles mõttes, et absoluutset maailma tippu kõiges me saavutada ei saa, sest vajalikku kompetentsi lihtsalt ei jätku, vahendas presidendi kantselei Ilvese sõnu, tsiteerides: „Ja tundkemgi siis rõõmu selle üle, et see võimalus minna ja areneda ja siis tagasi tulla on olemas.”

„Maailm Eesti ümber näib üle tüki aja muutuvat kiiremini kui elu Eestis. Need, kes ootavad stabiilsust ja ettearvatavust kogu ülejäänud eluks, peavad pettuma, käigu siis jutt rahvusvahelisest julgeolekuolukorrast ja sündmustest Ukrainas, solidaarsuskriisist Euroopas seoses pagulaste vastuvõtuga või murepilvedest seoses euroala tulevikuga,“ tõdes Ilves. Ja lisas: „Paraku eksivad need, kelle meelest oleks Eestile võimalik või koguni kasulik end neist probleemidest eemale lükata ja omaette olles paremaid lahendusi leida. Kapseldumine ja vabatahtlik isolatsioon kujunesid Eestile hukatuslikuks juba 75 aastat tagasi. See on Eesti uut iseseisvusaega defineeriv tõdemus ja seepärast olemegi viimase veerandsajandi pingutanud, ja kõige rohkem on seda teinud just teie vanemate põlvkond, et mitte kunagi enam jääda üksi, mitte kunagi enam kanda iseseisvuse kaotusega kaasnevaid kannatusi ja ohvreid.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!