Riik tõstab 10 miljoni euroga noorte konkurentsivõimet

6. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi pressitalituse teatel kinnitas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi möödunud nädalal käskkirja, millega riik panustab noortevaldkonnas 10,5 miljonit eurot tööturul noorte konkurentsivõime tõstmiseks ning üldise tõrjutusriski vähendamiseks. Toetustest saab nelja aasta jooksul osa 130 000 noort.

Toetusega suurendatakse muu hulgas noorte kokkupuudet tööeluga, luues neile ametite läbiproovimist võimaldavad kutselaborid ja kasvated malevakorraldajate võimekust, et noored saaksid malevas esimese tõsiselt võetava töökogemuse igas Eesti piirkonnas. Samuti arendatakse välja tugiteenuste pakett ca 8600-le kõige raskemates oludes noorele, kes ei õpi ega tööta. Eesmärk on, et vähemalt 40% neist siirduks järgmisekolme aasta jooksul õppima või tööle.

Minister Ligi sõnul on iga noor Eesti riigi jaoks oluline. „Noorte aktiivsetesse tegevustesse kaasamine, nende kooli või tööle tagasi toomine tagab noortele võrdsemad võimalused ning heaolukasvu ka koogu ühiskonnale,” ütles minister.

Samuti on toetuse eesmärk innustada naaberomavalitsuste koostööd noorsootöö teenuste pakkumisel (huviharidus- ja tegevus, noortelaagrid ning -ühingud jm). Tegevuste käigus ajakohastatakse noorteseire süsteem, et saada noorte kohta kvaliteetseid andmeid ning terviklikku analüütilist pilti.

Tegevused viib ellu Eesti noorsootöö keskus. Toetuse kogumaht on 10 461 972 eurot, millest 8 892 677 eurot tuleb Euroopa Sotsiaalfondist ja 1 569 295 eurot on riiklik kaasfinantseering.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!