Tarbijakaitseamet: Ettevaatust e-Autokoolitus OÜ-ga!

2. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Tarbijakaitseamet teatas neljapäeval, et lisas tarbijakaebustega seotud ettevõtete musta nimekirja e-Autokoolitus OÜ, kes pole kuu aja jooksul täitnud kaheksat tarbijakaebuste komisjoni otsust. Selle aasta jooksul on ettevõte nimekirja sattunud kümnel korral.

Ameti teatel on probleeme tekkinud tarbijatel, kes sõlmisid autokooliga B-kategooria sõidukijuhi kursuse lepingu veebimüüja Chilli.ee pakkumise alusel, mille järgi tulnuks maksta teooriaõppe, pimedasõidu, riskivältimise, esmaabi ja lõppastme koolituse eest, saades kuni sõidueksami sooritamiseni tasuta kõik kohustuslikud ja lisaõppesõidud.

24. veebruaril teatas autokool, et jätab alates märtsist ära kõik varasemalt tasuta lubatud sõidutunnid. Klientidele anti võimalus olukorraga leppida või leping üles öelda. Ka lubas firma tagastada lepingu lõpetamisel klientidele vautšeri eest tasutud summa, kuid seda ei teinud.

Tarbijakaebuste komisjon rahuldas kõikide komisjoni pöördunud tarbijate nõuded, paraku pole e-Autokoolitus komisjoni otsuseid täitma asunud ega tagastanud tarbijatele nende raha. Ka ei ole e-Autokoolituse esindaja osalenud komisjoni istungitel, mis puudutasid firmaga seotud kaebusi.

Tarbijakaitseamet soovitab sõidukoolituse huvilistel enne lõpliku koolitaja valiku tegemist pakkumisi põhjalikult kaaluda ja internetis pakkujate tausta uurida. Samuti soovitab tarbijakaitseamet vaadata maanteeameti kodulehelt statistikat eksamite läbimise edukuse kohta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!