Teaduslinn arutleb Tartus teaduse rolli üle

10. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Nädalavahetusel ootab Tartu ülikooli muuseum kõiki Toomemäele, kuhu kerkib Tartu Hansapäevade käigus teaduslinnak, mis tutvustab uusimaid teadusavastusi ning kutsub arvamuskohvikusse mõtisklema teaduse olulisuse üle.

Teaduslinna keskmes on sel aastal Struve geodeetiline kaar, millel täitub 10 aastat UNESCO maailmapärandi nimekirja kandmisest. Struve geodeetiline kaar on Tallinna vanalinna kõrval ainukene Eestis asuv objekt, mis UNESCO maailmapärandi nimekirja kuulub.

Lisaks saab Teaduslinnas näha roboteid ja neid ka ise ehitada, tutvuda marsimaja projektiga, uurida, mis on tehislihased, kuulda lähemalt ME-3 bakterist, heita pilk tulevikus kasutatavatele korrosioonivastastele materjalidele, teha katseid oma ajuga, panna ennast proovile saate „Rakett 69” ülesannete lahendamisel koos saates osalenutega.

Uudsena on tänavu Teaduslinnas avatud Arvamuskohvik, kus teadlased arutlevad mitmesugustel teemadel, eeskätt selle üle, kuidas teadus meid igapäevases elus aitab ning seda muudab. Kohvik avab uksed Tartu tähetorni aias ning sinna on oodatud kaasa mõtlema ja arvamust avaldama kõik, keda huvitab teadlaste panus ühiskonda.

Toomkiriku varemetesse püstitatakse ka traditsiooniks saanud Toomelava ning 10. juulist alustab varemetes Elektriteatri eestvedamisel tegevust öökino, kus saab kolmel õhtul, 10.–12. juulil kell 23.59 nautida eesti kaasaegset filmikunsti.

TÜ muuseumi ajaloolises toomkirikus, toomkiriku torne, Tartu tähetorni ja kunstimuuseumi saab Teaduslinna ajal külastada sooduspiletiga.

Täpsema kava leiab TÜ muuseumi kodulehelt.

Teaduslinna toetavad Tartu ülikool, Tartu linn ja Tartu Kultuurkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!