Tervishoiu kõrgkoolis tahetakse saada füsioterapeudiks

21. juuli 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu tervishoiu kõrgkooli kommunikatsioonijuhi Jaanika Niinepuu teatel oli kooli tänavune populaarseim eriala füsioteraapia, kus ühele õppekohale kandideeris 18 huvilist.

Üle kümne avalduse ühele õppekohale oli ka radioloogiatehniku (11 avaldust õppekohale) ja tervisekaitse spetsialisti (10 avaldust õppekohale) õppekaval. Tulevasi füsioterapeute võtab kool tänavu vastu 32, radioloogiatehnikuid 22 ning tervisekaitsespetsialiste 16. Nimetatud õppekavadele pürgis vastavalt 584, 247 ja 160 huvilist. Kõige rohkem avaldusi (703) esitati aga õe õppekava 156 õppekohale, kus konkurss ühele kohale oli seega 4,5.

„Sellel aastal on palju teadlikke kandideerijaid, kes on osalenud mõnes haiglas töövarjupäeval või õppinud meditsiinisuunaga klassis,” viitas Tartu tervishoiu kõrgkooli õppekorralduse koordinaator Ele Hansen. „Samuti võib välja tuua, et märkimisväärselt kandideeris nö teise ringi õppijaid, kellel juba ülikoolidiplom olemas.”

Kokku võtab Tartu tervishoiu kõrgkool vastu rakenduskõrghariduse õppekavadele 308 ja kutseõppesse 66 uut õppijat. Sisseastumisavaldusi esitati rakenduskõrgharidusõppesse 2285 ja kutseõppesse 213.

Vastuvõetute esialgne nimekiri avaldati teisipäeval, 21. juulil sisseastumiskeskkonnas SAIS, kus tuleb konkursi edukalt läbinud üliõpilaskandidaatidel neljapäevaks, 23. juuliks kinnitada õppimatulek.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!