Brasiilias astub võistlustulle üheksa Eesti kutseõppurit

12. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval algasid Brasiilias Sao Paolos 43. korda ülemaailmsed kutseõppurite meistrivõistlused WorldSkills 2015, millel osaleb 1200 õppurit 63 riigist. Eestit esindab 16. augustini kestvatel võistlustel üheksa noort meistrit.

Võistlustulle astuvad seitsme eriala kutseõppurid: mehhatroonikud Roland Roman Puiestik ja Johan Arus Tallinna tööstushariduskeskusest, maastikuehitajad Arlis Vaagen ja Mihkel Kajanus Luua metsanduskoolist, mööblitisler Ergo Orumaa Haapsalu kutsehariduskeskusest, plaatija Olav Leisson Rakvere ametikoolist, infotehnoloog Tanel Peep Viljandi kutseõppekeskusest, veebidisainer Hendry Sadrak Tallinna polütehnikumist, restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu Haapsalu kutsehariduskeskusest.

„Kutseõpe kogub populaarsust kogu maailmas ning on rõõm tõdeda, et Eesti noored on mitmel erialal oma oskustelt maailma tipus. Õpipoisist meistriks saamise protsess on Eesti kutsehariduskorralduses hetkel oluliselt täiendamisel ning koostöös ettevõtjatega sünnib meistreid igal aastal aina rohkem,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets.

WorldSkills on SA Innove kommunikatsioonispetsialisti Liina Liiva sõnul hea võimalus noortele, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Eesti võistlustest on tänavu osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on tema sõnul noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

Iga kahe aasta tagant peetavast WordSkillsist on Eesti koondis osa võtnud neljal korral, seni on parimaks soorituseks olnud kümnes koht ning koju on toodud neli meisterlikkuse medalit. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab SA Innove.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!