Eesti ja Soome õpetajad avastavad ühiselt saarte loodusväärtusi

3. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 3. augustil algas Aegna saarel Helsingi ja Tallinna õpetajate ühislaager, milles tutvutakse Tallinna lahe Aegna ja Helsingi arhipelaagi Harakka saare ning pealinnade loodusega ja vahetatakse õuesõppe kogemusi, teatas Tallinna keskkonnaamet.

Laagrist võtavad osa loodusainete õpetajad ja keskkonnahariduskeskuste spetsialistid.

Tutvutakse mõlemal saarel asuva loodusmaja tegevuse ning saare eripäraga. Aegna loodusmaja keskendub saare looduse ja looduses käitumise reeglite tutvustamisele, Harakkal käsitletakse lisaks loodusele energiasäästu võimalusi. Vahetatakse õppes tänapäevaste meetodite kasutamise kogemusi ja kavandatakse uusi tegevusi. Tutvustakse Läänemere linnade initsiatiivi „Läänemere väljakutse” ja jagatakse praktilisi võtteid, kuidas edastada teadmisi Läänemere elukeskkonna ohuteguritest.

Tallinnas ja Helsingis külastatakse ka teisi looduskeskusi ja -objekte. Näiteks külastatakse Tallinna loomaaia uut keskkonnahariduskeskust ning vanalinna parkides korraldakse uurimuslikku õpet toetav programm „Roheline ring vanalinnas”. Helsingis viibitakse linnurikkal Harakka saarel ja Korkeasaare loomaaia looduskeskustes.

Eestis toimuvat osa korraldab MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus Hared ning rahastab Tallinna keskkonnaamet, soomepoolse programmi läbiviija ja rahastaja on Helsingi linna keskkonnakeskus.

Rahvusvaheliste laagrite korraldamine Aegna saarel on muutunud Tallinna keskkonnaametis traditsiooniks. Möödunud aastal peeti Aegnal osa rahvusvaheliselt Läänemere noortelaagrist, mis leidis Soome lahe aasta sündmuse käigus aset kolmel saarel: Aegnal, Harakkal ja Krestovskil. Üheskoos arutati Soome lahe probleeme, nende lahendusvõimalusi ja koostati Soome lahe aasta noortedeklaratsioon, mis anti üle Eesti, Soome ja Venemaa riikide esindajaile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!