Metsaülikooli fookuses on tänavu terviseteemad

17. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 19. augustil kogunevad sada inimest Käärikule, 11. korda peetavasse metsaülikooli, et keskenduda terviseteemadele, käsitletakse tervise tähendust, tervislikke eluviise ja terviseteadmisi, aga ka sõltuvusi ja vaimset tervist.

„Meie eesmärk on rääkida eelkõige mitte haigustest ja nende ravimisest, vaid just sellest, mida teha, et arstist rohkem eemale hoida. Kuidas hoida tervist, tervislikku eluviisi kõige laiemas mõttes, seda väärtustada ja arendada nii üksikisiku kui ühiskonna tasemel,” rääkis programmitoimkonna juht, Tartu ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets, kelle sõnul on võimalus süveneda nelja päeva jooksul koos valdkonna tippasjatundjatega ühteainsasse teemasse suur luksus, mida tänapäevasel kiirel ja pinnapealsel ajastul üha vähemaks jääb.

Kõne alla tuleb näiteks tervise mõiste muutumine ajas. Räägitakse, mis on tervis ning mida tähendab „olla terve”, tehnoloogiast ja e-tervisest.

Metsaülikoolis osalejate hulgas on Eesti meditsiini tippspetsialiste, tervishoiukorraldajaid, teadlasi, üliõpilasi ja teisi teadmis- ning väitlushuvilisi.

Kääriku metsaülikooli traditsiooni algatajateks Eestis olid Mare ja Rein Taagepera.

Lisainfot leiab veebilehelt: http://www.metsaylikool.ee/mu-2015.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!