Narva-Jõesuus räägitakse õpetajatele inimõigustest

17. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 17. augustil algas Narva-Jõesuus kolmepäevane suvekool „Inimõigused ja julgeolek”, kus ligi 60 õpetajale nii eesti kui ka vene õppekeelega koolist kõneldakse inimõiguste austamisest koolis, keelest ja inimõigustest, inimõigustest Eesti välispoliitikas.

„Inimõiguste olukord on kõige halvem just kriisikolletes. Seepärast on suur vajadus vaadata inimõigusi koos julgeolekuga ja pakkuda vastavat haridust,” ütles suvekooli korraldava inimõiguste instituudi juht Vootele Hansen. „Meie instituudi uuringust ilmneb, et Eesti elanike teadlikkus inimõigustest on madal. Eriti vene keelt emakeelena kõnelevate inimeste hulgas, kellest 2/3 ei jälgi eestikeelset meediat, mistõttu nende hoiakuid kujundab Kremli-meelne Vene inforuum.”

Suvekooli teise korraldaja, Eesti NATO Ühingu esimehe Krista Mulenoki sõnul panustab suvekool ühiskonna integratsiooni ning vähendab seeläbi eri kogukondade vahelisi pingeid. „Õpetajate rolli selles on raske üle hinnata,” lisas ta.

Suvekooli esinejate hulgas on lisaks Vootele Hansenile veel õiguskantsler Ülle Madise, riigikogu liige Mart Nutt, teadur Mart Rannut, justiitsministeeriumi asekantsler Kai Härmand, välisministeeriumi poliitikaosakonna esindaja Jaanus Kirikmäe, haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar. Toimub praktiline seminar ja raamatu „Inimese õigus” esitlus. Inimõiguste olukorrast Ukrainas räägib ansambli Svjata Vatra solist Ruslan Trochynskyi.

Suvekooli toetavad haridus- ja teadusministeerium, Friedrich Eberti Fond ja NATO Peakorter.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!