Põnev päev Jõulumäel

28. aug. 2015 Kairi Mumma, Pärnu lasteaia Pöialpoiss õpetaja; Valentina Pelberg, Kastani lasteaia vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

Nagu pärnakatel kombeks, alustati ka tänavu uut õppeaastat Jõulumäe tervisespordikeskuses, kus 25. augustil peetud põnev õppepäev kandis pealkirja „Muusaga mängeldes”. Traditsiooniline suvepäev, mis oli seekord järjekorras juba kuueteistkümnes, on Pärnu linna lasteaednikel alati oodatud sündmus, kus kogeda taasnägemis- , tegemis- ja lustimisrõõmu.

Päeva juhatasid sisse Pärnu abilinnapea Jane Mets, alushariduse peaspetsialist Marga Napp ja traditsiooniliselt tervitas meid Jõulumäe tervisespordikeskuse pealik Enn Tasalain. Pidulikule avamisele andis hoogu lustakas ühine regilaul, milles sai ülevaate päevastest tegemistest ja toimetustest.

Juba jaanuaris, kui hakati Jõulumäe üritust organiseerima, telliti ilmataadilt kaunis ja vihmavaba suvepäev. Tellimus täideti 100% ja saime ka suve soojema päeva Pärnumaale, et 120 lasteaiaõpetajat saaksid nautida sisukat olemist.

Õppepäeva korraldajateks ja läbiviijateks olid ühendused Muusika ja Kunst. Õppepäev avatud ja hommikukohv joodud suunduti õpitubadesse. Nagu ka laulusalm ütles:

Ees ootamas on tegus päev, nii mõndagi siin täna näen,

siin kaunid kunstid kutsuvad mind mürgeldama muusaga.

Päeva läbivateks teemadeks töötubades olid: stiilselt uude õppeaastasse, erilise lapse loovuse arendamine, muusikaline etendus läbi rütmi-ja muusikamängude -ORFF, kunstitegevused õuesõppes, vintage-karbi valmistamine, värvusõpetus sõimeealiste lastega, looduslikust materjalidest väega pillide valmistamine.

Peale maitsvat lõunasööki pakkus Jõulumäel sportlikku tegevust Enn Tasalain oma meeskonnaga. Sellel aastal oli kavas võistelda „Vankriratta veeretamises”, „Suusatamises” ja kombineeritud võistlusel „ Üks töine päev”.

Sportlikud mängud seljatatud, võis iga õpetaja valida endale meelepärase tegevuse.

Pinget pakkusid nüüd seltskonnatantsud, musitseerisid Pärnu haridusjuht Andrus Haugas ja Veiko Rea. Lõõgastuda võis viie rütmi tantsudes ja keha sai õige hingamise läbi jooga.

Päeva kokku võttes anti laulukaare all üle tänusõnad ja meened õppepäeva eestvedajatele.

Järgnes piknik ja eeskava.

Õhtu üllatajateks ilmusid sihvakate Jõulumäe mändide vahelt TTÜ meeskoori Kvartett 64 noormehed imekaunite lauludega. Õhtu lõpetas lustakas näidend, mille olid loonud lasteaedade muusikaõpetajad.

Pikk, sisurohke, meeldejääv õppepäev läks lennates. Meenutama jääb seda osavõtjate maalitud lõuend, mis kingiti linnavalitsusele.

Lõpetaks meie imelise päeva sündmuste meenutused regilaulu fraasiga:

Kui oma tass on täidetud ja vaimuküünlad käidetud,

siis jagada saan teistega ja hakkan tööle rõõmuga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!