Suvises lugemis­programmis osales rekordarv lapsi

21. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogus tänavu 13. korda aset leidnud lugemisprogrammis „Suvi raamatuga” osales 373 last, kes lugesid kahe suvekuu jooksul läbi 2907 raamatut.

Edukalt läbis programmi ehk teisisõnu luges vähemalt kümme raamatut pakutud 25 teosest läbi 225 last. Tublimad said möödunud reedel projekti lõpuüritusel raamatukogult tänukirja ja värvipliiatsid. Esmakordselt premeeriti lapsi, kelle emakeel on vene keel, kuid kes on lugenud raamatuid ka eesti keeles.

1. juunist 1. augustini kestnud suvelugemise mõte on tutvustada uusi lasteraamatuid ning edendada lugemist, selgitas keskraamatukogu arendusjuht Mari Sieberk.
Tema sõnul loeti eestikeelsetest raamatutest kõige enam Contra kooliteemalist luulekogu „Kõik on kõige targemad”, Sally Rippini Sille S. Sireli sarja raamatuid ning Leelo Tungla värssteost „Vanaema on meil nõid”, venekeelsetest raamatutest aga Andrus Kivirähki teost „Поцелуй лягушку!”.

Lapsed pidid iga läbiloetud raamatu kohta täitma küsimustiku ja joonistama pildi. Viimaseid saab näha Tallinna keskraamatukogu trepigaleriis Estonia puiesteel.

Sügisel jätkub keskraamatukogus 1.–9. klassidele suunatud lugemisprogramm „Loeme valmis „Oma raamatu”” ning gümnaasiumiprogramm „Raamatuga kevadesse”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!